"Huzur Veren Üniversite İdealimizin Bozulmasına İzin Vermeyeceğiz"

26 Aralık 2015 13:48

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Şubesince üniversitede açılan fotoğraf sergisine saldırı olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘SDÜ'de her renkten görüşe yer vardır. Herkes fikrini ifade edebilir ve arkadaşlarıyla paylaşabilir’ diyerek şiddete, kaba kuvvete başvuranların karşısında olacaklarını belirtti.

Rektör Çarıkçı’nın açıklaması şöyle: “Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bugün Üniversitemizde görmek istemediğimiz bazı olaylar yaşanmıştır. Tamamen hukuka uygun olarak demokratik haklar çerçevesinde sergi açan bir grup öğrenci arkadaşımıza yine ögrencilerimizden oluşan bir başka grup fiili bir saldırıda bulunmuştur. Olay maalesef emniyet güçlerimizin müdahalesi ile sonlanmıştır.

Herkesin çok iyi bildiği gibi Rektörlük görevine gelmeden önce "Huzur Veren Üniversite" sloganı ile yola çıkmıştık. Amacımız en başta öğrenciler olmak üzere bütün mensuplarımızın huzur duyacağı, parçası olmak isteyeceği bir üniversite oluşturmaktı. Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm çabalarımız hep bu amaca yönelik olmuştur.

Yaşanan bu tatsız olayın huzur veren üniversite hedefimize zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü biz, hangi siyasi-dini-ideolojik görüşten veya inançtan olursa olsun bütün öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerine, fikirlerini paylaşmalarına imkan sağlıyoruz. Burada tek bir koşula dikkat ediyoruz; Herkesin karşı tarafa saygı göstermesi ve şiddet/kaba güç kullanmaktan kaçınması.

Üzücü olansa saldırıyı yapan arkadaşlarımızın kendi görüşlerini demokratik olarak özgürce ifade etmek yerine şiddet kullanmayı tercih etmeleridir. Oysa SDÜ'de her renkten görüşe yer vardır. Herkes fikrini ifade edebilir ve arkadaşlarıyla paylaşabilir. Bugün saldırıya uğrayan taraf da eğer demokratik haklarını kullananlara karşı bu saldırıyı gerçekleştirmiş olsalardı onlara da tutumumuz bundan farklı olmazdı.

Üniversite yönetimi olarak fikirlerini ve düşüncelerini özgürce ifade etmek isteyen tüm öğrenci arkadaşlarımızın yanında olacağımız kadar; şiddete, kaba kuvvete başvuranların karşısında olacağımızı, bu yolu tercih edenlere karşı gerekli hukuki işlemleri yapacağımızı kamuoyuna ve öğrencilerimize bildiririz”.

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...