“Öğretmenlerin itibarını korumak öncelikli sorumluluk olmalı”

23 Kasım 2012 19:01

Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Balaban,

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Balaban’ın mesajı şöyle; “Sorumluluk makamlarını işgal edenlerin ve hatta bizzat öğretmene hizmet etme yükümlülüğünü taşıyanların, diğer zamanlarda meslektaşlarımıza, onların beklenti ve problemlerine yönelik ilgisiz tavırları öğretmenlerimizi yaralamaktadır. Hatta kimi zamanlar üzülerek şahit oluyoruz ki, bu kayıtsızlığın yanında bir de öğretmenlere karşı gerçek dışı ithamlarda bulunulmakta; meslektaşlarımızın izinlerinin çok olduğu, buna karşılık maaşlarının daha yüksek olduğu ve bu yönüyle de diğer memurlara karşı bir haksızlık durumu yarattıkları gibi çok çirkin ve yersiz yakıştırmalarda bulunulmaktadır. Öğretmenlere yönelik bu tür rencide edici söylem ve tutumların bir süreklilik ve adeta bir strateji doğrultusunda yinelenerek kamuoyu gündemine sunulması, maalesef ki, netice itibariyle öğretmenlik mesleğinin itibarını değersizleştiren ve öğretmene yönelik olumsuz yargıların oluşmasını sağlayan bir sonuç doğurmaktadır. Gelinen bu noktanın en önemli sebebi hiç şüphe yoktur ki, öğretmenlik mesleğinin itibarının rencide edilmesidir. Şu gerçek unutulmamalıdır ki, öğretmenin kaybedilmesi, geleceğimizin kaybedilmesi, yani Türkiye'nin kaybedilmesi demektir. Bundan dolayı toplumun tüm kesimlerinin ve en başta da ülkeyi yönetme sorumluluğundaki iradenin, öğretmenlerin itibarını korumak ve yükseltmek öncelikli sorumluluğu olmalıdır. Bu sorumluluk, öğretmenler için değil, Türkiye'nin geleceği için ifa edilmesi gereken bir ödev olarak görülmelidir.

Makamı, ünvanı ve görevi ne olursa olsun sorumluluk mevkiinde bulunan herkesin öğretmenimize hak ettiği değeri verecek ve mesleğin itibarını yükseltecek tutum, davranış ve uygulamaları sergilemesini sağlamanız milletimizin geleceği adına ortaya koyacağınız büyük bir hizmet olacaktır.

Bölücü örgüt tarafından kaçırılan, öğrencisi ve veli tarafından darp edilen ve hatta canına kıyılan yine öğretmendir. Maddi sıkıntılarına rağmen Türk Bayrağının dalgalandığı, hatta güvenlik güçlerinin bile bazı saatten sonra bulunmadığı yerlerde öğretmen vardır, canı pahasına bile olsa.

Köyde soba yakarken yanan, öğrencisiyle hastalanan, onunla ağlayıp onunla gülen, annesine derdini anlatamayan öğrencisinin derdini dinleyip çare olmaya, derman olmaya çalışan yine öğretmendir.

Ne yazık ki bu kadar fedakarlık yapan öğretmen, on yıldır gerekli desteği ülkeyi yönetenlerden görmediği gibi günah keçisi ilan edilen de yine öğretmendir.

Veliden, öğrenciden şiddet gören, saldırıya uğrayan; olmadı hakkında soruşturma açılan yine öğretmendir.

Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlerimizin çektiği sıkıntıları her zaman ve zeminde dile getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz.

Bütün eğitim çalışanlarının Öğretmenler gününü kutluyoruz.

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...