“Yılsonu geldi, yine geçim sıkıntılarıyla baş başayız”

28 Aralık 2015 19:11

Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Sadık Kaya, açlık ve yoksulluk sınırı konusunda bir açıklama yaptı.

Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Sadık Kaya, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının oldukça düşük olduğunu belirterek, yoksulluk sınırının da aynı oranda düşük olduğunu açıkladı. Ayrıca Kaya, 2015 yılı açlık ve yoksulluk sınırı oranının 2014’e göre arttığını söyledi.

Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Kaya, Türk – İş’in 8 yıldır her ay açlık ve yoksulluk sınırı araştırması yaptığını belirterek, 2015 yılı açlık ve yoksulluk sınırını değerlendirdi.

Kaya, “Bildiğiniz üzere Kurban Bayramı’nı geçmiş bulunuyoruz. Bayramın ardından yine vatandaşlarda açlık ve yoksulluk konusunda geçim sıkıntıları başladı. 2015 yılında dört kişilik bir ailenin açlık sınırının yükseldiği görülüyor. Ayrıca yoksulluk sınırı da aynı şekilde çıktı. Şimdi bir de 2014 yılının açlık ve yoksulluk oranlarına bakalım. 2014 yılında açlık sınırı dört kişilik bir aileye göre hesaplandığında büyük bir düşüş görülürken, yoksulluk sınırı da aynı şekilde görülüyor. Buna göre bir ailenin yaşam maliyeti geçen seneye oranla 420 TL yük geldi” dedi.

Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Kaya, bekar olan bir çalışanın aylık yaşama maliyetine bakıldığında çok büyük sıkıntıların olduğunu belirterek, fiyat artışlarının kepçeyle, ücret geliri artışını kaşıkla verildiği bir ülkede yaşadıklarını söyledi.

Kaya, “Bekar olan bir çalışanın aylık yaşama maliyeti de araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu araştırmalar sonucunda bekar çalışanların yaşama maliyeti aylık bin 648 TL’dir ve yılbaşına göre 191 TL artış olmuştur. Ancak aynı dönem itibariyle asgari ücret artışı sadece 110 TL olmuştur. Arada 91 TL’lik bir uçurum vardır. Fiyat artışının kepçeyle, ücret artışının kaşıkla olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Çalışanlar başta olmak üzere dar ve sabit gelirli kesimlerin geçim şartları her geçen gün ağırlaşmaktadır” şeklinde konuştu.

Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Kaya, açlık ve yoksulluk sınırı konusunda yaptıkları çalışmalara her ay devam edeceklerini belirterek, “Biz konfederasyon olarak bu araştırmalarımızı 8 yıldır sürdürüyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın açlık ve yoksulluk sınırı konusunda bilinçli olmasıdır. Bu nedenle her ay yine açlık ve yoksulluk sınırı çalışmalarına devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...