“Nitelikli insan gücünün yetişmesi öğretmenler sayesindedir”

23 Kasım 2012 19:02

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İbicioğlu’nun mesajı şöyle: “Milletlerin varlığını devam ettirmesi, gelişip kalkınması,  öncelikle iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne bağlıdır. Bunun gerçekleşebilmesi ise öğretmenlerimiz sayesindedir. Öğretmenler, bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren ulvi yetiştiricilerdir. Onlar, geleceğin aydınlık ve mesut dünyalarını kurma yolunda gurbetleri vatan kılan, yad ellerde tarih yazan  eğitim ordumuzun yılmaz erleridir.

Başöğretmen Atatürk, "Dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.", "Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." ve "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." ifadeleriyle, geleceğin mimarı olan öğretmenlere seslenir. Kurulan yeni dünyada yerimizi alabilmemiz adına, bilgiyi üreten yeni nesiller yetiştirecek en önemli gücün onlar olduğuna işaret eder.

Kendilerine duyulan bu güveni boşa çıkarmayacak bir gençlik yetiştirme çabasını, bugüne kadar olduğu gibi,   bundan sonra da azalmayan bir coşku, inanç ve sevgiyle sürdürecek olan özverili, yüce gönüllü öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımızı sunarız.

Bu anlamlı günde, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere hayatlarını eğitim ve vatan sevgisi yolunda kaybetmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor; eğitim camiamızın öğretmenler gününü en içten duygularla kutluyorum”.

Bu haber 708 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...