Genç girişimciler destekleniyor

1 Ocak 2016 18:32

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini desteklemek amacıyla ‘Fikir Sizden 100 Bin TL Destek Bizden’ projesi adı altında ‘Teknogirişim Sermayesi Desteği’ verilecek. İl Müdürü Tufan Uysal; “Tüm gençlerimizi bu projeye katılmaya davet ediyorum” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Isparta İl Müdürlüğü, İŞKUR Isparta İl Müdürlüğü ve KOSGEB Isparta Müdürlüğü tarafından “Kamu İstihdam Teşvikleri” konulu bir konferans düzenlendi.

Programa; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, İşkur İl Müdürü Hüseyin Ergin, KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım ve diğer yetkililer ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, devlet,üniversite ve sanayi işbirliğinin güzel bir örneği olan etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversite öğrencileriyle iletişim halinde olmayı önemsediklerini ifade eden İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin de yakın zamanda yerleşkede İŞKUR Hizmet Noktası’nın hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

Daha sonra söz alan İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Esma Dilek Kılıç, İŞKUR bünyesinde verilen “İşbaşı Eğitim Programı”nın öğrencilere yönelik kısmı hakkında bilgiler vererek zorunlu staj ve İşyeri Eğitimi öğrencilerinin bu programdan faydalanabileceğini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Isparta İl Müdürü Tufan Uysal da yaptığı konuşmada, “Teknogirişim Sermaye Desteği” ile ilgili bilgiler vererek başvuru ve proje kabul sürecini anlattı. Uysal, öğrencilerin girişimci yönlerini projelerle destekleyerek başarıya ulaşabileceklerini iletti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, şunları söyledi; “Bu konuda geçtiğimiz günlerde Isparta Valiliğinde yapılan İl İstihdam Kurulunda aldığımız karar ve Bakanlığımızın başlattığı bu proje kapsamında çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Bu doğrultuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Teşvik ve Desteklerini ilk olarak Süleyman Demirel Üniversitesinde gençlerimize anlatmaya başladık. Ben bugün sizlere İl Müdürlüğümüz, İşkur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kosgeb ve SDÜ ile birlikte ‘Kamu istihdam teşvikleri’ konulu gençlere yönelik bir sunum yapmak istiyorum.

‘Fikir sizden 100 bin TL destek bizden’ sloganımızla yola çıktığımız bu proje Tekno girişim Sermayesi Destek Programıdır. Bu tanıtım programımıza gençlerimizin katılımının son derece çok olması bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı başvurularında yaşan yoğunluktan dolayı başvuru sahiplerinin sisteme daha rahat giriş yapmalarına imkân sağlamak amacıyla,  başvurular  uzatılmıştır. Bu kapsamda, başvuru yapmak isteyen işletmelerde temsil ve ilzama yetkili kişi/kişilerin e-imza temin etmeleri gerekmektedir. Islak imzalı başvurular kabul edilmeyecektir.

Üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilere, yüksek lisans veya doktora öğrencilerine, lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok beş yıl önce almış kişilere yönelik olarak Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı yürürlüğe konuldu. Söz konusu destek programı ile ilgili bugün sizler bir bilgilendirme toplantısı yapmaktayız.

5746 Sayılı Kanun kapsamında; Bakanlığımızca örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok beş yıl önce almış kişilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, desteklemek amacıyla verilen 100 bin TL tutarında destek bu proje kapsamında kullandırılacaktır” dedi.

Etkinlik KOSGEB Isparta Müdürü Yurdun Yıldırım’ın “KOSGEB Destek Programları”nı aktarması ile son buldu. KOSGEB’in misyonu ve vizyonuna değinen Yıldırım, KOBİ’lere verdikleri geri ödemesiz ve geri ödemeli destek paketlerinden örnekler verdi.

Bu haber 740 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...