İtfaiye Müdürlüğü’nün mevcut ekipmanlarına takviye

2 Ocak 2016 12:54

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, mevcut teknik ekipmanlarına takviyelerde bulundu. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın katıldığı programda alınan yeni ekipmanlar tanıtılırken, müdürlük bünyesinde 19 yıl itfaiye şoförlüğü yaparak toplam 30 yıl belediyeye hizmet veren ve emekliye ayrılan bir personele de teşekkür plaketi sunuldu. Başkan Günaydın programda itfaiye personelinin sabah sporlarını daha iyi yapabilmeleri amacıyla kurulan spor salonunun da incelemelerde bulundu.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü mevcut ekipmanlarına takviyelerde bulundu. İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde bulunan 7 adet dalgıç pompaya ilave olarak 10 adet dalgıç pompası alındı. Yine bünyesinde 23 adet olan motopomp sayısı da 33’e çıkarıldı. Bunun yanında personelin yangın esnasında kullandıkları ve ısıya dayanıklı yeni eldivenler de alındı. Diğer taraftan yangın anında, yangın mahalline ulaşım ve yangın mahallinde gerçekleştirilen çalışmaların takibi açısından da 11 itfaiye aracından ilk müdahalede kullanılan 6 adet araçta kamera sistemi ile donatıldı. Takılan kameralar ile hem olay mahalline gidiş hem de yapılan müdahaleler 112 ile itfaiye komuta kontrol merkezinden anlık takip edilebiliyor.

İtfaiye Müdürlüğü’nde ayrıca her gün kondisyona dayalı spor aktiviteleri de devam ediyor. Günlük spor öncesinde de itfaiye personelinin kondisyonunu en üst seviyeye çıkarabilmesi amacıyla merkez binada spor salonu faaliyete geçti. Koşu bantları, mekanik bisiklet, kas geliştirmeye dayalı spor aletlerinin bulunduğu salonda personel her gün spor yaparak kondisyon depoluyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, İtfaiye Müdürlüğü’ne alınan yeni ekipmanlar ile spor salonunu inceledi ve İtfaiye Müdürü Halil Açar’dan bilgiler aldı. Başkan Günaydın, Isparta Belediyesi’nde toplam 30 yıl hizmet veren ve bunun son 19 yılını itfaiye şoförü olarak tamamlayan Mustafa Alişar’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi vererek, emeklilik hayatında sağlık, mutluluk ve başarı dileklerini iletti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, personele hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İtfaiye Müdürlüğü’müzün çalışmalarını yakından takip ediyorum. Çalışmalarınızdan dolayı gurur duyuyorum. Sizlerle ilgili hiçbir şikayet almıyorum. Belediyemizin itfaiye çalışmaları bana sevinç veriyor, gurur veriyor. Hiçbir zaman itfaiyeye kafamı takmıyorum, gözüm arkada kalmıyor, huzurluyum. Belediye Başkanlığı itfaiye açısından bana kolaylık veriyor. Hepinizi tebrik ediyorum. Çalışkanlığınızdan dolayı kutluyorum, çalışkanlığınızın devamını istiyorum” derken, personelin yeni yılını da kutladı. Günaydın, “Hepinizin yeni yılını ayrı ayrı kutluyorum. Ailenizle, eşinizle, çocuklarınızla mutlu bir yaşantı diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...