“Yeni sektörler hibe programına dahil edildi”

5 Ocak 2016 17:26

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü Şarkikaraağaç ilçesi Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda  bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Şarkikaraağaç İlçe Kaymakamı Mustafa GÖRMÜŞ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk ŞÖLEN, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Selçuk Gökmen, Isparta Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir, Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan, Çiçekpınar Belediye Başkanı Derviş Açar, Jandarma Bölük Komutanı Yaşar Doğu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Yusuf Demir, Kooperatif başkanları, Mahalle-Civar köy Muhtarları, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Kaymakamı GÖRMÜŞ Şarkikaraağaç, belde ve köylerinin bu hibe programlarından azami derecede faydalanması gerektiğini, yapılacak yatırımlarla maddi kaynakların daha verimli kullanılması, yerel ekonomiye ve yeni istihdam alanları oluşumuna katkı sağlaması açısından önemini vurguladı. Sayın GÖRMÜŞ, Kaymakamlık olarak hibe programlarından yararlanmak isteyen vatandaşlarımıza her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

İl Koordinatörü Doç.Dr. Süleyman GÜLCÜ konuşmasında Kurumumuzun IPARD I hibe programında gördüğü ilginin IPARD II ‘ de artarak devam edeceğinden şüphesi olmadığını, IPARD II hibe programında destek oranlarının %75’ e kadar çıktığını ve yeni sektörlerin hibe programına dahil edildiğini söyledi.

IPARD I kapsamında ilimizde yapılmasına aracılık ettikleri ve bu güne kadar yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Kurumun hala bazı kesimler tarafından ‘ Zenginler Kulübü ’ olarak adlandırıldığını ve bu yaklaşımın yanlış olduğunu, bu güne kadar her kesimden ve hemen hemen hibe programında bulunan bütün yatırım alanlarında farklı büyüklükteki projelere destek verdiğimizi ifade eden Sayın GÜLCÜ herhangi bir iş alanında bir iş fikri var ise bu fikirlerin Kurumumuzda bulunan ilgili personel ile paylaşılması ve gerekli bilgilerin kaynağından alınması ile daha iyi sonuçlar elde edilebileceğini vurguladı.

Ayrıca, bazı kişi ve işletmelerden Kurum adı kullanılarak hibe desteği vaadiyle belli miktarlarda para talep edilerek dolandırıcılık teşebbüsünde bulunulduğu bilgisinin edinildiğini söyleyerek Kurum uzmanlarımız tarafından hibe programları yayınlandığında tüm bilgilendirmelerin ücretsiz olarak yapıldığının, gerekli dokümanlar üzerinde herhangi bir ücret talep etmeksizin kişi ya da işletme ile koordineli bir şekilde çalışıldığının altını çizdi ve bu tür bir uygulama ile karşılaşan kişi ya da işletmelerin zaman kaybetmeden emniyet güçlerini bilgilendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Daha önceki proje döneminde Koordinatörlüğü aracılığı ile yatırım gerçekleştiren Kemal Çalık TKDK’ dan hibe almanın o kadar zor olmadığını anlatılanlara itibar etmemeleri gerektiğini Koordinatörümüzün de bahsettiği gibi bilgiyi doğru kişiden almanın önemli olduğunu ve insanımızın bu konuda çok çekingen olduğunu, Koordinatörlük personelinin hiçbir bilgiyi atlamadan Kuruma gelen vatandaşlara karşı çok ilgi ve alaka göstererek yakinen ilgilendiklerini anlatarak İl Koordinatörümüze ve Kurum personeline teşekkür etti.

TKDK Proje Yönetim Birim Amiri Cihanşah ARSLAN IPARD II 1.Başvuru Çağrı İlanı kapsamında olan yatırımlar ve hibe miktarları, proje hazırlama-sunma ve faydalanıcıların bu süreçte dikkat etmeleri gereken hususlar ile ilgili sunum yaptı.

Sunum sonrasında soru cevap kısmına geçildi ve vatandaşlarımızdan gelen sorulara cevap verildikten sonra tanıtım toplantısı sona erdi.

 

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...