Sürücü Kurslarının 2016 taban fiyatları belli oldu

5 Ocak 2016 17:33

Isparta Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik, sürücü kurslarının 2016 yılı taban fiyatı belli oldu. Valilikte oluşturulan kuruldan çıkan karar göre taban fiyat bin TL olarak belirlendi.

Isparta Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik, ayrıca belirlenen taban fiyatın altında bir fiyata kursiyer kaydı yapan sürücü kurslarına büyük yaptırımların olacağını, bunlardan birinin de 1 dönem kurs açamama cezası olduğunu söyledi.

ÖNCESİNDE HAKSIZ REKABET OLUYORDU

Isparta Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik, sürücü eğitimlerinde haksız rekabetin önüne geçilmesi için taban fiyat uygulamasına geçildiğini söyledi, illerde oluşturulan 7 kişilik komisyonun, eğitim maliyetlerini, araç giderlerini, sınavlarda görev alan eğitimcilerle uzman öğreticilerin maliyetlerini hesaplayıp o ille ilgili enflasyonu da dikkate alarak bir taban fiyat belirlendiğini söyleyen Isparta özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik "Kurslar, bu taban fiyatın altında kayıt yapamayacak" dedi.

KALİTEMİZİ SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çelik "Sürücü eğitimindeki fiyat istikrarsızlığına son vermek ye fiyatlardan kaynaklanan haksız rekabeti ortadan kaldırarak sürücü eğitiminin kalitesini ve standardını korumak amacıyla İllerde kurulan komisyonlar tarafından belirlenen taban fiyat ile sürücü eğitimi maliyetinin altında fiyat uygulamasını engellemek için hüküm koyulması konusunda çalışmalarımız tamamlandı" dedi.

İLİMİZDE FİYAT KARMAŞASI VARDI

Taban fiyat uygulamasının hayata geçirildiğine dikkat çeken Çelik, yapılan çalışmanın hem kurslar hem de vatandaşlar açısından fayda sağlayacağını kaydetti. Çelik "Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de bu konuda fiyat karmaşası vardı. Bu da elbette kaliteli eğitimin önündeki ne büyük engeldi. Taban fiyat uygulaması sayesinde bu durumun önüne geçilecektir" diye konuştu. Çelik, taban fiyatın bin lira olduğunu belirtti.

BÜYÜK CEZASI VAR

Geçtiğimiz hafta 7 kişilik komisyonun, ekonomik şartların da değerlendirildiği toplantıda taban fiyatın bin lira olarak belirlediğini belirten Isparta özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik "Isparta il sınırları içerisinde B sınıfı sürücü kursu bin liradır. Bin liranın altında fiyat veren kurum olmayacak. Bin liranın altında fiyat veren kurum tespit edilirse, 1 dönem kurs açmama cezası verilecek" ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 806 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...