Kar’a büründük!

5 Ocak 2016 17:35

Isparta’da  ve çevre illerinde Meteoroloji tarafından  Cuma gününden bu yana  kar uyarısı yapılmıştı. O uyarının ardından önceki gün akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde de etkili oldu.

Isparta'da gece başlayan yoğun kar yağışı kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde de etkili oldu. Davraz Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 60 santimi geçti. Gece başlayan kar yağışıyla birlikte kent beyaz örtüyle kaplanırken, sokağa çıkanlar yılın ilk karını görmenin mutluluğunu yaşadı. Yollarda oluşan kar yığınları sürücüleri zor durumda bıraktı. Sabah dükkâna gelen kent esnafı da işyerlerinin önündeki karı temizlemeye çalıştı. Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, kar yağışı nedeniyle Aksu, Yalvaç ve Sütçüler ilçeleri başta olmak üzere bazı merkez köy yolları için ekip gönderdiklerini söyledi.

Isparta Belediyesi ekipleri de kar yağışı sonrası alarm durumuna geçirildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın talimatı doğrultusunda bazı noktalarda kar kürüme çalışmaları başlatılırken, gece için buzlanmaya karşı tuzlama ekibi oluşturuldu.

DAVRAZ İÇİN UMUT

Davraz Kayak Merkezi'nde kar yağışı sevinçle karşılandı. Merkezde kar kalınlığının 60 santime ulaştığını söyleyen Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, kar yağışının merkez için büyük umut olduğunu kaydetti. Geçen yıl yağışın geç başladığını hatırlatan Özdemir, "Davraz Kayak Merkezi ülkemiz için önemli konuma sahip. Kuzey ve Alp disiplini kayağın yapılabildiği ender tesislerden biri. Hem amatör hem de profesyonel kayakçılar için pist imkanı bulunan bir merkez" dedi.

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...