Başkan Günaydın ‘Öğretmenler Günü’nü kutladı

23 Kasım 2012 19:12

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Günaydın’ın mesajı şöyle; “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Türk milletinin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda sürdürülebilir bir gelişmeye kavuşabilmesi için, öncelikle eğitim ve öğretimin kaliteli, bilimsel yöntemlerle yürütülmesi gerekmektedir. Bu da ancak öğretmenlerimizle mümkün olacaktır.

Türk öğretmenlerinin fedakârca, vefakârca ve özverili çalışmalarının yanında, milli konularda ki hassasiyetlerini topluma anlatmada gösterdikleri sorumlu anlayışları, ülkemizin 2023 yılında “Lider Ülke” olmasında en önemli itici güç olacaktır.

Vatanımızın bağımsızlığına kast edenlere karşı öğretmenlerimize, büyük görevler düşmektedir. İnancım şudur ki; Türk milletinin içinde bulunduğu durumun bir kader olmadığını en iyi şekilde gösterecek olan da milli düşüncenin yılmaz savunucuları öğretmenlerimizdir.

Umudumuz Türk gençliğinde, asli görev ise; “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimizdedir. Bunun için Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; “milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyerek öğretmenlerin hayati önemine vurgu yapmıştır.

Öğretmenlerimizin içinde bulunduğu maddi sorunlar, eğitim ve öğretimin araç, gereç eksikliğiyle; fiziki imkânsızlığın en iyi biçimde çözüme kavuşturulması en büyük istek ve temennimizdir. Isparta Belediyesi olarak öğretmen ve öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim-öğretim yapabilmesi için elimizi taşın altına koyduk. Belediye olarak, okullarımızın her türlü ihtiyaçlarına anında cevap vermekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen öğretmenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet diler, hayatta olan tüm öğretmenlerimizin bu özel ve anlam yüklü gününü kutlar, her zaman onların emrinde olduğumuzu beyan eder, sevgi ve saygılarımı sunarım”.

 

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...