ITKM için teknik heyet oluşturulacak

7 Ocak 2016 15:30

Belediye Başkanı Günaydın, yüklenici firmanın ITKM’nin geçici kabulü için yaptığı başvurunun komisyonda incelendiğini belirterek, “Komisyon incelemesinden sonra rapor bana gelecek. O zaman karar vereceğiz” dedi.

Isparta’nın merakla beklediği Ticaret ve Kültür Merkezi(ITKM) inşaatında sona gelindi. İnşaatın yüzde 95’lik kısmını tamamlayan yüklenici firma Kadıahmetoğulları, geçici kabul için Belediye’ye başvurmuştu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçici kabul dosyasının hukukçu ve teknik ekibin olduğu bir komisyonda incelediğinde bildirdi. Günaydın, “Komisyon incelemesini tamamladıktan sonra bana bir rapor sunacak. O rapor doğrultusunda karar vereceğiz” dedi.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM)’deki son süreci anlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şunları söyledi; “Bilindiği gibi burası uzun yıllar bitirilememişti. Ama biz bitiriyoruz artık. İşin sonuna gelindi. Yüklenici firma geçtiğimiz gün Belediyemize dilekçe vererek geçici kabul talebinde bulundu. Şuana kadar dilekçeyi inceleme imkanım olmadı. Ama bugünlerde bakacağım.

Bu konuda Teknik bir Heyet oluşturacağız. İçinde Mimar, Mühendis ve Avukatların da yer alacağı 5 kişilik bu heyet, Belediyemize verilen ‘geçici kabul’ talebini içeren dilekçeye istinaden söz konusu inşaat alanında giderek geniş kapsamlı bir inceleme yapacak.

Tabi bu inşaat sadece fiziki gerçekleşme ve imari durumdan değil, hukuki yönden de tüm yönleriyle araştırılacak. Olayın bu zamana kadarki hukuki boyutları da heyette yer alacak Avukatlar tarafından incelenecek.

Bu Teknik Heyet son olarak bu konuda bir rapor hazırlayıp Başkanlığa yani bana sunacak. Bende raporu enine boyuna okuyup, inceleyip kendi kanaatlerimi de göz önüne alarak son kararı vereceğim. Eğer, bu karar olumlu olursa ITKM’yi yapan yüklenici firmanın ‘Geçici Kabul’ talibini yerinde bulacağız. Olumsuz olursa talep kabul edilmeyecektir” dedi.

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...