CHP’de Kadın Kolları seçimi yenilendi

8 Ocak 2016 16:23

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Kongresi yenilendi. Daha önce yapılan kongre divanda üç yerine beş üyenin görevlendirilmesi nedeniyle Genel Merkeze yapılan itiraz nedeniyle iptal edilmişti. Geçtiğimiz gün yapılan kongrede 392 kadın delegeden 152’si oy kullanırken 82 delegenin oyunu alan Emine Yıldız Merkez ilçe kadın kolları başkanlığına seçildi.

CHP Isparta’da kongre sürecini dün yenilenen Merkez ilçe kadın kolları kongresi ile tamamladı. Isparta’da daha önce yapılan merkez ilçe kadın kolları kongresi kongre divanında üç yerine beş üye görev aldığı gerekçesi ile genel merkeze yapılan itiraz sonucu iptal edilerek kongrenin yenilenmesine karar verilmişti.

Kongrede daha önceki kongrede kadın kolları başkanlığına seçilen Havva Dinçtürk aday olmazken iki liste yarıştı. Beyaz liste ile Emine Yıldız’ın aday olduğu kongrede mavi liste ile de Nurşen Tayyar aday oldu. 392 kadın delegenin oy hakkının olduğu kongrede kullanılan 152 oldu. Kullanılan oylardan 82 delegenin oyunu alan Emine Yıldız Merkez İlçe Kadın kolları Başkanlığına seçilirken diğer aday Nurşen Tayyar ise 70 delegenin oyunu aldı.

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...