Emeklinin beklentisi promosyon ve intibak

8 Ocak 2016 16:28

Emekliler yeni yıla 100 TL’lik seyyanen zam ile birlikte, 3,81 oranındaki TÜFE oranında zam alarak girdi. Verilen zamlarla emeklilerin az da olsa nefes alacaklarını söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal “bizim şimdi esas beklentimiz 200 sonrası emeklilerimiz için intibak yasasının çıkması ve banka promosyonları ile ilgili düzenlemenin biran önce yapılmasıdır” dedi.

Emekliler maaşlarına TÜİK tarafından açıklanan 3,81 TÜFE oranında zam alacak. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal en düşük Bağkur tarım emeklisi maaşının 100 TL’lik seyyanen zam ve 3,81 TL’lik Tüfe oranındaki zam ile birlikte 876 lira olacağını söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal yaptığı açıklamada “Emeklinin 2016 yılındaki ilk 6 aylık zammı belli oldu. Emekliler, TÜİK tarafından açıklanan tüketici endeksine göre zam alıyorlar. Hükümet kurulmadan önce emekliye 100 lira zam önerildi. Verilemesi beklenilen para geçtiğimiz günlerde onaylandı. Emekli dul ve yetimlere seyyanen 100 lira zam verildi. Ocak ayı itibari ile tüketici endeksi olan 3,81’lik tutarını alacak. 2000 yılından önce emekli olan bir emekli TÜFE’den doğan fark ve seyyanen zam ile birlikte bin 293 lira olacak. 2000 yılından sonra emekli olanlar ise 770 lira olacak. Esnaf emeklisi aylığı bin 117 lira oldu. Bağ-kur tarım emeklisinin taban aylığı da 876 lira oldu. Memur emeklisinin aylığı ise bin 533 lira oldu. Bu verilen zamlar bizlere göre yeterli değil ama emekli bir nebze de olsa nefes alıyor” dedi.

Emeklilerin şimdi esas beklentisinin intibak ve promosyon konusu olduğunu söyleyerek “2000 sonrasında emekli olanlar için intibak yasasını çıkarılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Biz bu işin peşini bırakmıyoruz. En yakın zamanda parlamentodan onay alarak aradaki farkın kapatılmasını bekliyoruz. 300 liralık verilmesi planlanan promosyon için de çalışmalarımız sürmektedir. Belirlenen promosyonu da alırsak emeklilerimiz daha rahat bir yaşam sürdürecektir” diye konuştu.

 

Bu haber 783 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...