“Türkiye’de Futbola Hayat Veren Hakemler” SDÜ’nün Konuğu Oldu

12 Ocak 2016 18:37

Süleyman Demirel Üniversitesi, futbola saygınlık kazandıran ve üç kuşağa damga vurmuş ünlü hakemleri ağırladı.

“Ustalara Saygı III: Üç Kuşak FIFA Hakeminden Başarıya Giden Yol” isimli etkinlik kapsamında Üniversitemize gelen hakemler, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde, spor üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, UEFA ''Elit Hakem'' Kategorisi'nde yer alan FIFA kokartlı hakemi Cüneyt Çakır ile en çok derbi yöneten hakem unvanıyla Türkiye rekoruna imza atan Ertuğrul Dilek, kendilerini dinlemeye gelen çok sayıda futbol severe tecrübelerini aktararak merak edilenleri yanıtladı.

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşad Tüfekçi moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte ilk sözü alan Türk spor basınında yılın hakemi seçilen, en çok derbi yöneten Ertuğrul Dilek, futbol oynarken yaşadığı sakatlık sonrasında hakemlik mesleğine adım attığını dile getirerek 29 yıllık meslek hayatında çok sayıda müsabaka yönettiğini söyledi. Konuşmasında kariyer planlamasının önemine de vurgu yapan Dilek, futbola ilgisi olan gençlere hakemliğe yönelmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Hakemliği, bir okul, zorlu bir süreç, sosyal bir olay ve kıyasıya rekabetin olduğu bir meslek olarak tanımlayan Kuddusi Müftüoğlu ise 15 yıl boyunca Süper Lig’de görevini icra ettiğini belirterek kariyer yaşantısı hakkında bilgi verdi. Şuanda Merkez Hakem Kurulu Başkanı olan Müftüoğlu, konuşmasını Türk futboluna hizmet vermekten duyduğu gururu dile getirerek sonlandırdı.Türkiye Futbol Federasyonu’nun profesyonel hakem kadrosunda yer alan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır da henüz 17 yaşındayken tanıştığı hakemlik kariyerine dair merak edilenleri yanıtladı. Türk futbolunun uluslararası arenada önemli başarılara imza atacağını belirten Çakır, “Hakemlikte hedefiniz varsa mutlaka fedakarlık yapmalısınız. Bir hakemin kuralları iyi bilmesi, sağlam bir kondisyona sahip olması ve oyuncuları iyi tanıması onu başarıya götürür. Bazı şeyleri tek başınıza başaramazsınız; iyi bir ekibe sahip olmanız sizin en büyük şansınızdır. Başarı hiçbir zaman tesadüf değildir. Bunu çalışarak yapabilirsiniz.” dedi.

Elde ettiği başarıları mesleğini çok sevmesine bağlayan Çakır, maçlara çıkmadan önce oyunu daha iyi yönetebilmek adına oyuncuları, teknik direktörü tanımak için çok fazla maç izlediğini söyledi.

Etkinliğin sonunda Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, “Hepimiz farklı takımları tutabiliriz fakat değerlere her zaman saygı duymalıyız.” diyerek Cüneyt Çakır’a, Türk Futboluna verdiği katkılar, örnek spor yaşamı ve Avrupa’daki gurur verici başarılarından dolayı “Toplumsal Katkı Ödülü” takdim etti.

 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...