“IPARD II hibe programında destek oranları arttı”

12 Ocak 2016 18:38

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü 05 Ocak  Salı günü Isparta’ nın Gelendost ilçesi Belediye Düğün salonunda  bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Gelendost İlçe Kaymakamı İsmail DEMİR, İlçe Belediye Başkanı  Mehmet SEZGİN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk ŞÖLEN, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan YAMAN, Gelendost Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah TULA, mahalle ve civar köy muhtarları yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Gelendost İlçe Kaymakamı İsmail DEMİR konuşmasında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ’ ye böyle bir toplantı tertip ettikleri için teşekkür etti.

TKDK’ nın destekleyeceği yatırımlarla hem bölge halkının hem bireylerin refah düzeyinin artacağına inandığını, bu hibe desteklerinden herkesin yararlanması gerektiğini ve kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını hatırlattı.

İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ konuşmasında Gelendost ilçesinin IPARD I programından en fazla faydalanan ilçe olduğunu hatırlattı ve bu ilginin IPARD II’de de devam edeceğinden şüphesi olmadığını vurgulayarak IPARD II hibe programında destek oranlarının arttığı bilgisini verdi. GÜLCÜ, TKDK’nın sadece büyük işletmelere değil küçük ve orta ölçekli işletmelere de hibe desteği veren bir Kurum olduğunu vurguladı.

Ayrıca, bazı kişi ve işletmelerden Kurumumuz adı kullanılarak hibe desteği vaadiyle belli miktarlarda para talep edilerek dolandırıcılık teşebbüsünde bulunulduğu bilgisinin edinildiğini söyleyerek Kurum uzmanlarımız tarafından hibe programları yayınlandığında tüm bilgilendirmelerin ücretsiz olarak yapıldığının, gerekli dokümanlar üzerinde herhangi bir ücret talep etmeksizin kişi ya da işletme ile koordineli bir şekilde çalışıldığının altını çizdi ve bu tür bir uygulama ile karşılaşan kişi ya da işletmelerin zaman kaybetmeden emniyet güçlerini bilgilendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Gerçekleştirilen sunumun ardından soru cevap kısmına geçildi ve toplantı sona erdi.

Bu haber 600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...