Bina dış cephe duvarlarına bims zorunluluğu getirildi

12 Ocak 2016 18:42

Belediye Meclisi, 2014’te aldığı imar planlarındaki mevcut lejant hükümlerini iyileştirme kararlarında bazı değişiklik ve ilaveler yaptı.

Belediye Meclisi Ocak ayının son oturumunda imar planı plan notlarına emsal uygulama kararında, tonoz çatılar ile ilgili kararda değişiklik yapılması ve bazı plan notlarına ilave kararı aldı.

EN AZ 20 CM BİMSBLOK ZORUNLU

İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy alınan ve değiştirilen kararları şöyle açıkladı: “Bina dışı cephe duvarlarının en az 20 cm Bimsblok ile yapılması zorunludur.

2 BİN M2’DEN KÜÇÜK PARSELLERDE DE EMSAL UYGULAMASI YAPILABİLİR

5 Aralık 2014 tarihli Belediye Meclisi kararı ile emsal uygulamasının en az 2 bin m2 alanda yapılması kararı alınmıştı. Ancak imar adasında 2 bin m2 alanın temin edilmesi imkânı bulunmayan yerlerde adanın içinde bulunan diğer yapıların yoğunluğunu aşmamak koşuluyla ve 5 Ocak 2015 tarihinde Belediye Meclisi kararında belirtilen otopark yapım oranlarına uyulması koşuluyla 2 bin m2’den küçük parsellerde de emsal uygulaması yapılabilir.

TONOZ ÇATILARLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİK

6 Ocak 2015 tarih ve 39 sayılı Belediye Meclisi kararında alınan plan notlarının tonoz çatılar ile ilgili maddesine ‘cephe uzunluğu 40 metreyi aşan yapılarda saçakların tonoz çatının uzun olan kenarında sıfıra oturması’ şeklinde değiştirilmiştir.

Bu haber 633 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...