Gökkubbe’de çalışmalar tam gaz

12 Ocak 2016 18:50

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi’ne 50 dönümlük alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi Salonu inşaatında çatı kaplama işleri tamamlandı. Bunun yanında iç mekânda da sahne yapımı havalandırma sistemi çalışmaları ile zemin çalışmaları devam ediyor. Yine proje kapsamında yer alan 3 katlı otoparkın bodrum katında bulunan toplantı salonları, bay bayan mescitler başta olmak üzere sosyal alanlardaki çalışmalarda devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi Salonu inşaatında gelinen son noktayı belediye meclisi üyeleri ile birlikte inceledi. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve teknik ekipten bilgiler alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, her şehrin belli değerlerinin bulunduğunu, Gökkubbe’nin de Isparta’nın önemli değerleri arasında yer alacağını söyledi.

Gökkubbe’de gelinen son durumu yerinde gören Belediye Meclisi Üyeleri de, Başkan Günaydın’ın böyle bir tesisi Isparta’ya kazandırmasından dolayı son derece mutlu olduklarını kaydettiler. MHP’li Meclis Üyeleri tesislerin çok güzel olduğunu, çok yönlü bir tesis olarak kullanılacağını ve şehre ayrı bir değer katacağı yönünde birleştiler.

Meclis Üyeleri “Biz meclis üyeleri olarak vermiş olduğumuz karardan son derece memnunuz. Belediye Başkanımızın Isparta’ya böyle bir tesisi kazandırması hakikaten takdire şayandır. Gökkubbe çok teknolojik bir mühendislik yapısı. Isı, su yalıtımıyla ve tesis bakımından büyüklüğüyle Türkiye’de ender bir yapı. Ülkeye müthiş bir örnek. Gökkubbe birçok amaca hitap edecek şekilde yapılmış. Isparta’mızı, Türkiye’ye örnek olarak tanıtabilecek bir yapı. Her şeyiyle mükemmel bir yapı. Emsali bulunmayan bir yapı. Türkiye’de de böyle bir yapı yok. Başkanımıza böyle bir eseri Isparta’ya kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Gökubbemiz modern Türkiye’mizin modern Isparta’mıza yakışan bir tesisi olmuştur. Çok farklı amaçlar için kullanılabilecek, geleceğe, yeni jenerasyonlara da göğsümüzü gere gere armağan edebileceğimiz bir bina inşa ettik. Bu konuda Sayın Başkanımız başta olmak üzere diğer emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Gökkubbe inşaatında sona doğru gelindiğini ifade eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, meclis üyeleri ile birlikte inşaatta incelemeler yaptıklarını dile getirdi. Günaydın,  “Bu yapı bir sosyal tesis değil. Bu yapı ekonomik, iktisadi ve prestij açısından önemli bir yapı. Şehirlerin ciddi belli değerleri vardır. Bu eser torunlarımıza, çok ileriki tarihlere teslim edilecek bir eserdir. Daha öncede söylemiştim, bunu bir kez daha tekrar ediyorum. Nasıl Eyfel Kulesi 200-300 sene bir Paris’i temsil ettiyse, bu da Isparta’mızın Eyfel Kulesi’dir. Kalıcı bir yapıdır. Statik olarak da depreme ve birçok konuya dayanıklıdır. Bütün, makas, bağlama, açıklık sistemleri ciddi bir hesap sistemiyle çözülmüştür. İşte Isparta’nın bir bayrağıdır burası. Yakında Isparta’mızı, Türkiye’mizi, İslamiyet’i ve bayrağımızı temsil edecek kulemizin en üstüne de hilaller yerleşecek. Evet bizim hilalimiz var. Yabancıların da haç işaretleri var, her yere koyuyorlar.  Isparta’da en büyük hilal de buraya konulmuş oluyor. Bunu da buradan kamuoyuna duyurmak istiyorum. Isparta’yı ve Türkiye’yi de temsil edecek işaretlerin de üzerine yerleştiği görülecek. Ülke milliyetçiliğinde ne kadar ve nasıl güzel olduğu da o takıldıktan sonra ortaya çıkmış olacak. Bunun da sevincini yaşıyorum. Bu tesis Isparta’mıza, bölgemize, Türkiye’mize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 699 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...