SGK, İŞ-KUR binasında hizmet verecek

23 Kasım 2012 19:18

SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, mevcut binada yapılacak olan güçlendirme çalışmaları nedeniyle, 8 ay süreliğine hizmetlerine İŞ-KUR binasında devam edeceklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü binasında bakım-onarım ve güçlendirme çalışmaları yapılacak. Bu nedenle SGK, 8 ay süreyle İŞ-KUR binasında hizmet verecek.

SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, yapılacak olan güçlendirme çalışmaları kapsamında mevcut binanın yaklaşık 1 ay içinde boşaltılarak yüklenici firmaya bırakılacağını belirterek, 8 ay süreliğine hizmetlerine İŞ-KUR binasında devam edeceklerini söyledi.

3 İLÇEDE MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİ MEVCUT

Hizmeti sadece il müdürlüğünün bünyesinde değil, merkezlere yaymak suretiyle oradaki insanları da yerinde memnun etmek istediklerini belirten SGK İl Müdürü Bayram, “Diyelim ki Senirkent’te veya onun bir köyünde yaşayan bir vatandaşımız hizmet almak amacıyla buraya gelmesi için mesafeden dolayı zaman kaybedecek. Biz mümkün olduğunca kısa süre içerisinde hizmet vermek istiyoruz. Şu anda bildiğiniz gibi; 3 ilçemizde merkez müdürlükleri mevcut” dedi.

“BELEDİYELERLE VE MÜLKİ İDAREYLE DİYOLOGLARIMIZ SÜRÜYOR”

SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, ilçelerde daha ferah ortamlarda hizmet vermek için belediyelerle, mülki idareyle diyaloglarının devam ettiğini belirterek, “İlçelerde yeni Sosyal Güvenlik Merkezi hizmet binaları yapmak istiyoruz. Örneğin Eğirdir’de bir pasajın içerisinde iki tane oda var, orada hizmet veriliyor. Bu hoş değil. Örneğin kurumsallaşmış firmalarda biliyorsunuz A yerinde de aynıdır konsepti B yerinde de aynıdır. Bizde de öyledir. Şu anda daha önceki görev yaptığım Kırklareli ilinin Babaeski ilçesinde kurum konsept binası bitti. Sanırım 1 aya kalmadan resmi açılışı yapılacak. Ve Türkiye’deki kendi arsası üzerine bina yapılan iki ya da üç merkezden bir tanesi oldu ve aklınıza gelen her türlü donanım var açık otoparkına varıncaya kadar. Kurumun arzu ettiği bu. Tabi bizim bulunduğumuz lokal şartlar belki bunu kaldırmayabilir. Bu anlamda ciddi sıkıntılarımız var. Amaç herhangi biryere açmak değil, içi dolmuş vaziyette ve insanların memnuniyetini sağlayacak şekilde dizayn ederseniz o zaman bir anlam taşır. Gelen insana fiziki görünüm önemlidir. Hem çalışanlar motive olur, hem gelen insan. Bu da iletişimi beraberinde getirir. Dolayısıyla kurumun bakış açışı budur. Biz de Isparta’mızda buna benzer çalışmaları gerçekleştirmek istiyoruz.

Bu konuda belediyelerle, mülki idareyle diyaloglarımız devam ediyor. İnşallah mümkün olan en kısa zamanda bunları olgunlaştırmak istiyoruz” dedi.

“HER İSTENİLEN YERE MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ AÇMA ŞANSIMIZ YOK”

Bayram, şöyle devam etti: “Biz şuna inanıyoruz; bizim insanımız artık geçmişte olduğu gibi ötelenen, hizmeti ‘lütfen’ ile alabilen değil, bir vatandaş olarak geldiği zaman memnun bir şekilde ayrılabilmelerini sağlamak. Tabi her istenilen yere merkez müdürlüğü açma şansımız da yok. Bunun da kriterleri var. O yüzden bazı insanlarımız ‘oraya açtınız buraya niye açmadınız’ diyor. Belli bir sigortalı, nüfus potansiyeli, mesafe durumu gibi şartları var. Bir takım şeyleri insanlarımıza anlatmak durumundayız. Bu da insanlarla iç içe olmaktan geçer.  

“İLİŞKİLERİMİZİ İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ”

Bunun yanı sıra; ben şahsen iki şeye inanıyorum.Vatandaşla devlet arasındaki köprüyü sağlayacak iki kanal olduğuna inanıyorum. Biri sivil toplum örgütleri, diğeri de kitle iletişim araçları. Zira, devletle vatandaş arasındaki bu iki unsurdur. Biz bu kuruluşlarımızla ilişkilerimizin medeni ölçüler içerisinde, işbirliği içerisinde sürdürmek istiyoruz. Buna ihtiyacımız var. Şu anlamda; ben hizmet veririm ama bunun hedef kitledeki etkisini ölçebilecek en büyük unsurlar bu iki unsur diye düşünüyorum. Çünkü onların yapıcı eleştirisi benim için bir ışıktır ve bundan faydalanmak isterim. Her yerde mutlaka bir eksiklik oluşabilir, neticede insan arzı var. Ancak bunu ajite ederek değil, paylaşarak, konuya bakış açısıyla kamuoyuna iletmek en doğrusu diye düşünüyorum”. 

Bu haber 936 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...