Bakır’dan KPSS’ye ilişkin soru önergesi

15 Ocak 2016 17:24

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, KPSS’ye ilişkin TBMM’ye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Milletvekili Bakır’ın önergesi şu şekilde; “Bilindiği gibi her sene temmuz ayında yapılan KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) bu yıl bakanlığınızın almış olduğu kararla yaklaşık iki ay erkene alınıp sınavın genel kültür-genel yetenek ve eğitim bilimleri bölümü 22 Mayıs 2016 tarihine, A grubu olarak adlandırılan bölüm ise 29 Mayıs 2016 tarihine alınmıştır.

Büyük bir emek isteyen bu sınava bu sene yaklaşık olarak 4 milyon öğrenci girecektir. Belli bir plan ve program içinde hazırlanılması gereken bu sınav için iki ay çok ciddi bir süredir ve bu öğrenciler için bir kayıp ve koordinasyon bozukluğu olmuştur. Yapmış oldukları programların değişmesi sonucunda çalışması ve yetiştirmesi gereken konulara yeterli zamanı ayıramayacak olan öğrenciler zor durumda kalacaklardır. Birçok KPSS kursu ve öğrenci hazırlık programlarını Temmuz ayına göre yapmıştır. Bu yapılan takvim değişikliği kurumlarda ciddi program ve koordinasyon sıkıntılarına yol açacaktır. Öğrencilerin yanında kurs hocaları da yaklaşık 2 aylık dersten mahrum kalıp gelir kaybına uğrayacaktır. Ayrıca Mayıs ayı birçok üniversite için final haftasını içinde bulunduruyor, bu da öğrencilerin için sıkıntılı bir süreç anlamına gelmektedir.  Tüm bunlar göze alındığında yapılan bu takvim değişikliği sebebiyle bu sene 4 milyon öğrenci mağdur durumda kalacaktır. Buna göre;

1-            Yapılacak olan KPSS tarihini hangi gerekçeyle yaklaşık olarak iki ay önceye alınmıştır?

2-            Almış olduğunuz bu kararın sınava girecek öğrenciler için bir faydası var mıdır?

3-            Yapmış olduğunuz bu takvim değişikliğinin öğrencileri mağdur edeceğini düşünüyor musunuz?

4-            KPSS’ye girecek öğrencilerin bu mağduriyetini gidermek için her hangi bir çalışmanız var mıdır?

 

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...