“Yerel basın, bulunduğu şehrin gözü ve kulağıdır”

15 Ocak 2016 17:25

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, yerel basınının sorunlarıyla ilgili olarak Isparta kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde yerel basının ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, her şeye rağmen dimdik ayakta durmaya devam edeceklerini belirtti.

Ekonomik ve manevi sıkıntılar olduğunu aktaran ve bu yönde açıklamalarda bulunan IGC Başkanı Karahan şu görüşleri paylaştı; “Yerel basın o ilin gözü, kulağı ve rehberidir. Her sektördeki gelişmede payı vardır. Özellikle demokrasilerde yerel basının önemi, ulusal basından çok daha fazladır.

Çünkü demokrasiler, yerel yönetimlerde filizlenir, kök salar ve ülke düzeyine ondan sonra yayılır. Demokrasiyi, halkın iradesini doğru ve dürüstçe yansıtamazsak, halkın sesini, halkın istemlerini yerine getirmeyi sağlayamazsak, demokrasi sağlıklı işlemez. Bu nedenle, demokrasinin işlemesi rejimimiz için büyük önem taşımaktadır. Bunun da büyük sorumluluğu,  yerel basın ve medya kuruluşlarının üzerindedir. Ancak bu manevi sorunların yanı sıra karşılaştığımız maddi sorunlarda bizleri çıkmaza sürüklemektedir. Buradan tüm Ispartalılara seslenmek istiyorum, yerel medyana sahip çık. Maddi ve manevi olarak sahip çıkılırsak, şehrimizin ve sizlerin sorunlarını daha iyi bir şekilde kamuoyuna aktarırız. Herkesin derdi ile dertlenen bizlerin, maddi ve manevi dertlerimize de sizlerin tercüman olmasını canı gönülden temenni ederim”

Bu haber 587 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...