“Başkalarını aydınlatıyorken, kendiniz eriyorsunuz”

23 Kasım 2012 19:20

İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Caner’in mesajı şöyle: “Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü yani bizim günümüzü birlikte kutluyoruz. Bugünün anlam ve mahiyeti büyüktür. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz ilim-irfan camiasının günüdür. Bugün, eğitim ordusunun, eğitim gönüllülerinin günüdür. Büyük bir gündür, söz konusu olan öğretmendir, eğitimdir.

Eğitim ise bireyleri öngörülen hedefe yönelten bilgi, beceri ve davranış değişikliğini kazandıran bir süreçtir. Bütün dünyada millerin gelişmişlik düzeyleri, eğitimlerine verdikleri önemle ölçülmektedir. O itibarla milletlerin hedeflerine ulaşmalarında, çağdaşlaşmalarında en önemli unsurlardan biri eğitim ve dolayısıyla öğretmenlerdir. Öğretmenlik mesleğinin kutsiyeti, mahiyeti, önemi bunun için ön plandadır.

Başöğretmen Atatürk: “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanamamıştır.” demektedir. Bu sözlerden de anlaşıldığı üzere öğretmenlik mesleği, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir meslektir öğretmenlik. Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Bu da öğretmenlik mesleğinin en önemli özelliğidir. Bunun için yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin ve teçhiz etmeli ve bu amaçlardan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz.

Saygıdeğer Meslektaşlarım,

Sizler mum ışığına benzersiniz; başkalarını aydınlatıyorken, kendiniz eriyorsunuz. Burada bir fedakârlık, bir sevgi ve samimiyet vardır. İşte kutsiyeti buradan ileri gelmektedir.

Bir milletin millî, ahlakî ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin çalışmasına bağlıdır.

Müreffeh bir ülke olmak ve geleceğe güvenle bakmak için sizlere çok büyük görev düşmektedir.

Yine başöğretmen Atatürk : “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” derken asıl, size olan inancını ve güvenini vurgulamaktadır.

İlmin kapısı Hz. Ali: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” sözüyle bu mesleğin kutsiyetini en yüksek perdeden dile getirmektedir.

Değerli Meslektaşlarım,

Sizler, özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyet ve demokrasiyi koruyan ve bu değerleri yüceltecek kuşakları yetiştiren kişilersiniz. Bu kutsal günde, hızınızı kesecek, sizi karamsarlığa düşürecek her türlü olumsuz düşünceyi bir kenara iterek her gün artan bir şevk ve heyecanla toplumun, insanlığın hizmetine koşuyorsunuz, koşmaya da devam edeceksiniz.

Zaman zaman, yolunuza engeller konulabilir, şahsiyetiniz ve onurunuz incitilebilir, moraliniz bozulabilir. Ancak sizin misyonunuz, bütün bunlara rağmen karamsarlığa düşmeden hedefe ulaşmak için çalışmaktır, azimle yürümektir.

“Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir.” diyen Eflatun, eğitim ve öğretmenlerin önemini çok etkileyici bir şekilde dile getirmiştir.

Değerli Meslektaşlarım,

Aydınlık bir Türkiye ve geleceğimizin inşası için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her türlü zorluğa rağmen göstereceğiniz fedakârlık için sizlere şükran ve minnet borcumuzu burada ifade etmek istiyorum.

Yarınların Türkiye’si, sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, pırıl pırıl nesiller yetiştirmenizi bekler.

Bu vesile ile 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi de şükran ve minnet duygularıyla yâd ederek, hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum”.

 

 

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...