“Konya-Isparta arası yol üzerinde çalışıyoruz”

15 Ocak 2016 17:31

AK Parti Milletvekili Said Yüce, artan boşanmalar, madde bağımlılığı, fuhuş olaylarının arttığı öğrenci apartları ile Türkiye'ye sığınan mültecilerin dramına dikkat çekerek 'Isparta'nın çok ciddi sosyal meseleleri var' dedi.

AK Parti Milletvekili Said Yüce, Dereboğazı Duble Yol Projesi'nin devlet yatırım programına alındığını hatırlatarak " Konya-Isparta arasındaki yolda ne yapabiliriz ne yapabiliriz, bunu konuşuyoruz" dedi.

AK Parti Milletvekili Said Yüce, Isparta için birinci önceliğini insan meselelerine verdiğini söyledi. Isparta'da bir takım temaslar ve ziyaretlerde bulunan Milletvekili Yüce, sosyal hayata yönelik sorunların çözümü noktasında önemli çalışmalar yapacaklarının altını çizdi. Artan boşanma olayları, gençlerin madde bağımlılığı, büyük bir dram içerisinde olan mülteciler ile kötü niyetli kullanılan öğrenci apartlarına yönelik sorunların çözümü için çalıştığını belirten Yüce, 'Isparta'nın çok ciddi sosyal sorunları var' sözüyle bu konunun önemine dikkat çekti. Yüce, şöyle konuştu:

AİLE KORUNMALI

"Isparta'nın ciddi sosyal meseleleri var. Ele alınması gerekiyor. Gençlikle ilgili meseleler var. Üniversite öğrencilerimiz var. Yurt meselesi, apartlardaki sosyal sorunları konuşuyoruz. Ailenin korunması, boşanmalardaki yüksek artışlarla ilgili ne yapabilirizi konuşuyoruz. Ben TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesiyim. Bu komisyonda mültecilerle ilgili komisyon, ailenin korunmasıyla ilgili bir komisyon var, bunlarında üyesiyim. TBMM çatısı altında çalışmalarımız sürüyor. Çözüm konusunda görüşmelerimiz olacak. Isparta yerelinde de yapacağımız işler var. Aile kurumunun korunması, boşanmaların önlenmesi konusu çok önemli. Bunları ele alacağız. Devletin yapacağı işler var ama devletin yanında da bizim halk olarak yapmamız gereken işler var. Ben bu meselelerle kafa yoruyorum.

KONYA-ISPARTA ARASI YOL ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Milletvekili Yüce, Konya-Isparta yolu üzerinde çalışma yürüttüklerini de söyledi. Dereboğazı Yolu'nun devlet programına alındığını hatırlatan Yüce, "Konya-Isparta arasındaki yolda ne yapabiliriz ne yapabiliriz, bunu konuşuyoruz. Konya, Burdur, Antalya, Afyon-Isparta arasındaki bağlantı yollarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Gereken inşallah yapılacaktır" dedi.

HEPSİ GÜNDEMDE SIRAYLA ELE ALINACAK

Milletvekili Yüce, turizm konusunda da yapılan çalışmalarla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Hem Süreyya bey hem de Sayın Valimizle bu konuyu sürekli konuşuyoruz. Barla'nın altyapısıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kültür Merkezi, turizm tesisleri ve diğer ihtiyaçlar konusunda da çalışmalar yapılıyor. Bu hareket sadece Barla'ya değil, heryere fayda sağlayacaktır. Uluborlu'da Selçuklu eserlerinin iyileştirilmesi konusunda çalışmalar devam ediyor. Yalvaç Antiocheia ile ilgili Kültür Bakanımızla görüştük. Hepsi gündeme alındı. Hızlıca sırasıyla ele alınacaktır."

Bu haber 585 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...