Emniyet göz açtırmıyor

15 Ocak 2016 17:32

YOL KONTROLÜNDE RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ:

 Emniyet Müdürlüğümüzce ilimizin giriş ve çıkış noktalarında yol kontrol ve denetim çalışmaları sırasında durumundan şüphelenilerek durdurulan araç içerisinde kamuoyunda “Karagümrük Çetesi” olarak bilinen N.E., İ.G. ve M. G. isimli şahısların bulunduğu tespit edilmiştir.

 Yapılan kontrolde araç içerisinde bir adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 7 adet dolu fişek bulunarak muhafaza altına alınmıştır.

Silahın kendisine ait olduğunu beyan eden İ.G. hakkında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapılarak adli makamlara sevk edilmiştir.

ARANAN ŞAHIS SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI:

Asayiş Şube Müdürlüğümüzce hakkında “Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçundan dolayı 7 Yıl 6 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.S.K. isimli şahsın yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde ilimizde bulunduğu ve sahte kimlik kullandığı bilgisi elde edilmesi üzerine yapılan çalışmalar sırasında geçtiğimiz gün yol kontrolünde eşkal bilgileri benzeyen bir şahıs durdurularak kimlik kontrolü yapılmıştır.

Yapılan kontrolde S.G. isimli bir şahsa ait nüfus cüzdanı ibraz eden şahısla ilgili olarak yapılan detaylı sorgulama sonucu şahsın görevlilerimiz tarafından aranmakta olan B.S.K. isimli şahıs olduğu ve sahte kimlik kullandığı anlaşılmıştır.

Hükümlü B.S.K. hakkında Asayiş Şube Müdürlüğümüzce gerekli işlemler yapılmış olup, sevk edildiği adli mercilerce TUTUKLANAN şahıs cezaevine gönderilmiştir.

KONUŞMA BAHANESİ İLE TELEFON ÇALAN ŞAHISLAR TUTUKLANDI:

Dolandırıcı şahıslar tarafından telefonla görüşme yapmak bahanesi ile telefonunu aldıkları M.C. isimli şahsın yanından hızla uzaklaşarak telefonu çalan şahıslardan şikayetçi olan şahsın müracaatı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğümüzce iki kişi oldukları anlaşılan şüphelilerin yakalanması için gerekli çalışmalara başlanılmıştır.

Müşteki şahsın vermiş olduğu eşkal bilgileri ve yapılan detaylı çalışmalar neticesinde olayın faillerinin E.A.Ö. ve M.S. isimli şahıslar olduğu ve çaldıkları telefonu Belediye İşhanında telefon alım satım işi yapan bir işyerine satmış oldukları tespit edilmiştir.

Yapılan çalışmalar neticesi E.A.Ö. ve M.S. isimli şüpheliler ile hırsızlık malı satın alan işyeri sahibi E.Y. yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şüpheliler hakkında Asayiş Şube Müdürlüğümüzce gerekli yasal işlemler yapılarak adli makamlara sevk edilmiş olup, E.A.Ö. ve M.S. isimli şahıslar TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmişlerdir”.

Bu haber 555 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...