“Türkiye’nin önü kesilmek isteniyor”

15 Ocak 2016 17:33

CHP Merkez İlçe Başkanı Talimdar Üzümcü, Sultanahmet katliamıyla Türkiye’nin dünyaya güvensiz ve saldırıya açık bir ülke olduğu izlenimi yaratılmaya çalışıldığını ifade etti.

CHP Merkez İlçe Başkanı Talimdar Üzümcü, önceki gün İstanbul’un göbeğinde patlatılan bomba sonrası açıklamada bulundu. Üzümcü’nün açıklaması şu şekilde; ‘’Suların durulmadığı ve bombaların susmadığı Ortadoğu’da kanlı eylemler giderek Türkiye’ye kaydırılmak isteniyor. Önceki gün Sultanahmet’te bir canlı bombanın patlaması sonucu 10 turist yaşamını yitirdi. Son günlerde Ankara katliamından sonra Terör konusunda en çok sorgulanan ülke haline getirilen Türkiye, dünya kamuoyunda bu kez de yabancılar için güvensiz bir ülke imajıyla yıpratılmak isteniyor. Aynı zamanda bu tip olaylarla Turizm konusunda Dünyanın gözbebeği olan Türkiye’nin Turizmi baltalanmak istenmektedir. 15­16 Kasım tarihlerinde ülkemizde gerçekleştirilen G­20 zirvesinde dünya gündemine damgasını vuran, bazı liderlerin ifade ettiği “Teröre bazı ülkeler destek oluyor” açıklamaları bugün gelinen noktada yaşananların boyutunu ve ciddiyetini gözler önüne seriyor.

BU İŞİN SORUMLUSU KİM?

Öte yandan Türkiye’nin Ortadoğu’daki prestij ve ağırlığına gölge düşürmek isteyen Terör finanslı bazı gizli servisler Türkiye’nin dünya ile bağlantısının önünü kesmek ve kimliksiz bırakılmak istenmektedir. Ülkeyi yönetenlere buradan sormak lazım, ülkenin istihbaratının bu kadar zaaf gösterdiğinin hesabını siyasi sorumlusu yok mudur? 1 saat içerisinde canlı bombanın kim ve nereden geldiği öğrenilmesine rağmen, gümrük kapılarından elini kolunu sallayarak gelen bu şahsın bombayı patlatıncaya kadar istihbarat birimleri uykuda mıydı? Akıllarda kalan en önemli soru budur.’’

 

Bu haber 799 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...