80 Bin Büyükbaş Hayvan Aşılandı

15 Ocak 2016 17:41

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, geçtiğimiz Aralık ayında başlayan Şap Hastalığı’nın Merkez Karaağaç ve Çünür Mahalleleri ile Yazısöğüt devam etmekte olduğunu ve şuana kadar 80 bin Büyükbaş Hayvanın aşısının yapıldığını açıkladı.

Isparta merkez ve merkeze bağlı köylerinde geçtiğimiz aralık ayının ilk haftasında ortaya çıkan Şap Hastalığı konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Isparta’da Aralık ayında baş gösteren Şap Hastalığı nedeniyle 8 Ocak’a kadar kapatılmasına karar verilen Hayvan Pazarı, söz konusu hastalığın tam olarak geçmemesi ve aşılama işlemlerinin devam etmesi nedeniyle kapalılık halinin süresi uzatıldı.

Yapılan açıklamada; “İlimiz Merkez Karaağaç Mahallesi ve Yazısöğüt Köyünde Şap Hastalığı çıkması sebebiyle 08.12.2015 tarihinde, İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonunun toplanarak hastalığın kontrol altına alınması ile ilgili almış olduğu kararlar doğrultusunda;

 -İlimizde halen, Merkez Karaağaç ve Çünür Mahalleleri ve Yazısöğüt Köyünde Şap Hastalığı devam etmekte olduğundan; Koruma ve Gözetim Bölgelerinde uygulanan Kordon ve Karantina tedbirlerinin devam ettirilmesine,

-Belirtilen mihraklar nedeniyle uygulanmakta olan hayvan hareketleri yasağının devamına,

-İlimizde bulunan Isparta Belediyesi Canlı Hayvan Pazarının kapalı tutulmasına,

-Belirtilen mihraklar nedeniyle ilan ve tespit olunan Koruma ve Gözetim Bölgeleri dışında kalan yerleşim yerlerinde ise hayvan hareketlerinin 15.01.2016 tarihinden itibaren hastalık görülmemesi halinde serbest bırakılmasına, karar verilmiştir.

Hastalık taraması devam etmekte olup; Isparta Merkez ile Atabey, Yalvaç ve Keçiborlu İlçelerinde çıkan şap hastalığı kontrol altına alınmış, hastalık bölgelerinde karantina, aşılama, dezenfeksiyon işlemleri devam etmektedir. İlimizde hastalık olmayan işletmeler tespit edilerek 80 bin sığır şap hastalığına karşı aşılanmış ve aşı yapılan işletmelerde hastalık çıkmadan kontrol sağlanmıştır.

Kamuoyuna ilanen duyurulur.

 

 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...