TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bölüm şoku!

15 Ocak 2016 17:42

Isparta’nın mesleki eğitim alanında prestiji konumundaki TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne önümüzdeki eğitim öğretim döneminde açılması teklif edilen 3 bölümden 2’sine bakanlık onay vermedi.

Gül Küçük Sanayi Sitesi’ne yapılan ve 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılında eğitim vermeye başlayan TOBB Meslek Lisesi, çok istediği bölümler için gelen olumsuzluk kararı ile adeta şoke oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, TOBB Meslek Lisesi’nin okulda açılmasını talep ettiği Uçak Gövde Sınıfı ile İtfaiyecilik ve Mekatronik Bölümlerinin açılmasını kabul etmedi.

UÇAK BÖLÜMÜNÜN AÇILMASI REDDEDİLDİ

Isparta merkezdeki Gül Küçük Sanayi Sitesi'ne yapılan TOBB Meslek Lisesi'nde açılması talep edilen Uçak Gövde Sınıfı ile İtfaiyecilik ve Mekatronik Bölümleri için Bakanlıktan 'red' kararı geldi. Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı; "Isparta bu bölümlerle uçuşa geçecekti ama engellendi" dedi.

Şimdi gözler siyasilerin yapacağı girişimlere çevrildi.

İŞ DÜNYASI KARARLI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talep edilen 2 bölümü kabul etmemesinin ardından gözler iş dünyasına çevrildi. Mesleki ve teknik Anadolu lisesinin açılması için büyük çaba sarfeden ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yatırımların henüz tamamlanmadığını, bakanlığın da aldığı bu kararı gözden geçirmesini umut ettiklerini belirtti.

 

Bu haber 1373 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...