Artık otizmli çocukların ve ailelerinin sıcak bir yuvası var!

15 Ocak 2016 17:43

Isparta  Otistik Bireyleri Koruma Ve Dayanışma Derneği ‘ISOBDER) tarafından yürütülen Otizmli çocuklara ve ailelerine yönelik ‘Ben de Varım, Yapabilirim Projesi’nin tanıtım toplantısı ve ofis açılışı dün gerçekleştirildi.

Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye  Uygun; “Dernekler, birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, güzel projeler ortaya çıkararak yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçlar. Derneğimiz de bu kapsamda 12.12.2012 tarihinde otizmli çocukları olan anneler tarafından kurulmuş, son bir yılda kurumsal kimliğine kavuşmuş ve Isparta sınırlarımızdaki tüm otizmli çocuklarımıza ve ailelerine hizmet vermektedir. “Güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak ve insanların gönlünde yer tutmak, esas başarı budur. Yani şu gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyorsak, her ne makam ve mevkide olursak, hangi sıfatla toplum içinde yer alıyorsak alalım hayra vesile olmak kadar güzel bir şey yoktur.

Bu kış günü bu kadar yoğun katılımı sağlayan bir anlayışın mutlaka otizmli çocuklarımıza ve derneğimize çok önemli katkılarda bulunacağı kanaatindeyim. Malumunuz sizlerin katkısı bizler ve yapacağımız çalışmalarımız için çok önemlidir.

Bu birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde yoluna devam eden derneğimizin mutlaka eksiklikleri var, daha yolun başındayız. Yapılması gereken girişimler, yatırımlar var. Bunlardan ilki Derneğimizin ve Isparta Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın Bey'den desteğini aldığımız "Yarı Kapalı Sosyal ve Spor Alanı" projemizi de bir ve beraber olarak, omuz omuza vererek, gerçekleştireceğimizi umuyor ve dayanışma içerisinde yürüyeceğine inanıyoruz.

 Isparta da otizmle ilgili nereye gitsem, kimi görsem diye düşünmenize gerek yok artık. Gelin Derneğinize, muhakkak bir sıcaklık, ferahlık, bilgilenme ve yönlendirme görürsünüz. Dernek herhangi bir kişinin değil, tüzüğünde de  yazdığı gibi Otizmli çocuklarımızın ve ailelerindir.

Eğer siz de “Otizmin farkındayım, ama fark etmek yetmez, yanında olmak, yaşamı paylaşmak gerek!” diyorsanız, o zaman otizmin bilinirliği ve sorunların çözümü için siz de gönüllü destek verin ki, çocuklarımız hep beraber büyüsün.

Bu projenin hazırlanmasında, yürütülmesinde  emeği geçen  dernek  yönetim kurulu  üyelerimize  Dernek  Faaliyetlerimizde ve bu projenin  ortaklığında  bizler yalnız bırakmayan her  türlü  desteğini bizden esirgemeyen  Halk  Eğitim Müdürümüz Sayın İhsan ARICI' ya  ve  Halk  Eğitimi merkezi   müdürlüğü  personeline, Isparta  Belediye  Başkanıyla  görüşmemizde aracı olan  Ayşe  TAŞÖREN  hanıma, Bu gün  bizleri burada  Yalnız  bırakmayan  Isparta basınımızın Değerli temsilcilerine teşekkür  eder saygılar  sunarım” dedi.

Program, derneğin yönetim kurulu üyesi Sezgin Kel tarafından "Bende Varım, Yapabilirim" projesinin sunumu ile devam etti.

 

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...