Öğrencilere bisiklet dağıtıldı

16 Ocak 2016 12:25

Toplumda bisiklet kullanımını artırmak amacıyla sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında  “Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi” hayata geçirildi. Proje doğrultusunda 25 adet bisiklet İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mehmet Karakaya, konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Obezite gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Günümüz şartlarında ulaşım imkânlarının çoğalmasıyla da hareketsizlik artmakta ve hareketsizlik, çok yeme ile birleşince maalesef obezite kaçınılmaz hale gelmektedir. 2010 yılında Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanarak yürürlüğe giren “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. Nitekim 2014-2018 yıllarını kapsayan Onuncu Kalkınma Planı’nda da: “15 yaş ve üzeri nüfusta yeterli fiziksel aktivite yapanların oranının yüzde 62’ye çıkarılması” hedef olarak belirtilmektedir.

Bu hedefi hayata geçirmek için en iyi alternatiflerden birisi de vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik etmektir. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam beklentisinin yüksek olduğu görülmektedir. Bu çerçevede çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimizin üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için toplumda bisiklet kullanımını artırma projesi kapsamında sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programımı kapsamında  “Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi” hayata geçirilmiştir. Bu projenin en önemli halkası geleceğin teminatı çocuk ve gençlerimizi bisiklet kullanımına özendirerek fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını sağlamaktır. 3 yıl içinde 1 milyon bisikletin sektörün arz koşulları da dikkate alınarak farklı miktar ve zamanlarda temini ve dağıtımının yapılması Bakanlığımızca hedeflenmektedir.

Proje doğrultusunda okullarımızın 5. 6. ve 7. Sınıflarında “Seçmeli Spor ve Fiziki Etkinlikler Dersini” açarak “bisiklet modülü” dersini seçen okullarımız başta olmak üzere öğrencilerimize kullandırılmak üzere Bakanlığımızca temin edilen 25 adet bisiklet İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Devir-teslim töreni Sidre Ortaokulunda yapılan törenle gerçekleşmiştir. Törene İl Milli Eğitim Müdürü İlyas CAN, okul çalışanları, veliler, öğrenciler ve basın mensupları katılmıştır.

Isparta halkını bisiklete binmeye hava kirliliği ve obezite ile mücadele etmeye davet ediyorum”.

 

Bu haber 606 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...