SDÜ’de ADIM Üniversiteleri Projesi "I. Grup İdari Toplantısı"

16 Ocak 2016 12:31

Eğitim- öğretim, Ar-Ge, teknik, sosyal, kültürel alanda üniversitelerarası işbirliğini geliştirmek ve ortak girişimlerde bulunmak amacıyla oluşturulan "ADIM Üniversiteleri" projesinin "I. Grup İdari Toplantısı" SDÜ ev sahipliğinde düzenlendi. 

ADIM Üniversiteleri Konsorsiyumunda yer alan Süleyman Demirel, Adnan Menderes, Afyon Kocatepe, Balıkesir, Dumlupınar, Mehmet Akif Ersoy, Muğla Sıtkı Koçman, Pamukkale, Çanakkale Onsekiz Mart, Celal Bayar, Uşak, Eskişehir Osmangazi, Bilecik Şeyh Edebali ve Uluslararası Antalya Üniversitesi Genel Sekreterleri ile idari birim temsilcilerinin katıldığı toplantı, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Akademik Oda Orkestrası tarafından verilen müzik dinletisiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını SDÜ Eski Genel Sekreteri Ahmet Tevfik Köse yaptı. 2001 yılında Pamukkale, Adnan Menderes, Muğla Sıtkı Koçman ve Süleyman Demirel Üniversitesinin bir araya gelerek oluşturdukları ADIM Üniversiteleri hakkında bilgi veren Köse,  “Paylaşmak ve güçlerimizi birleştirmek amacıyla kurulan ADIM Üniversitelerinin kuruluşunun 15. Yılındayız. 4 üniversiteyle başladığımız yolculukta şu an 14 üniversite yer alıyor.” diye konuştu.

ADIM Üniversiteleri toplantılarının daha tematik toplantılar şeklinde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan SDÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın ise projenin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi; bu toplantıların daha verimli ve çözüm odaklı hale getirilmesi hususunda görüşlerini beyan etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da üniversiteleri yönetmenin giderek karmaşık hale geldiğini belirterek “Yasalar, yönetmelikler elbette ki belirleyicilerdir ancak asıl olan işi kurallarına, akademik geleneğe uygun olarak sürdürmektir.” dedi.

Çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin de yer aldığı ADIM Üniversiteleri Toplantısı, 16 Ocak Cumartesi günü sona erecek.

 

Bu haber 548 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...