“Çok güzel bir kültür mirası”

16 Ocak 2016 12:32

Eğitim- öğretim, Ar-Ge, teknik, sosyal, kültürel alanda üniversitelerarası işbirliğini geliştirmek ve ortak girişimlerde bulunmak amacıyla oluşturulan "ADIM Üniversiteleri" projesinin "I. Grup İdari Toplantısı"na katılmak üzere Süleyman Demirel Üniversitesi’ne (SDÜ) gelen 14 üniversitenin genel sekreterleri ile idari birim temsilcileri şehir gezisi kapsamında Isparta Belediyesi Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni gezdi.

Müzede bir süre vakit geçiren, tarihi halı, kilim ve diğer materyalleri inceleyerek geçmişe yolculuk eden üniversitelerin genel sekreter ve idari birim temsilcileri Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ne hayran kaldılar. Isparta’yı tanımak istediklerini, bu kapsamda etnografya müzesinin de güzelliğini öğrendiklerini söyleyen üniversitelerin temsilcileri duygularını, “Müzeyi çok beğendik. Bizim gelenek göreneklerimizi çok iyi tanıtıyor. Çok memnun kaldık. Özellikle gençlerimizin de buraya gelerek gelenek, göreneklerimizin nasıl olduğunu, ninelerimizin nasıl halılar yaptığını, nasıl eski materyallerle ne kadar zor durumlarda yaşadıklarını görmelerini tavsiye ediyorum. Bu müzede bunları görmüş oluyoruz. Bu müze ile hem geçmişi yaşıyorsunuz.

Çok güzel bir kültür mirası. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Gençliğimizin böyle bir müzeyi gezmeleriyle nereden nereye geldiğini görebilir. Teknoloji çok iyi ama atalarımızın neler yaşadığını bilmeleri açısından bu müze önem taşıyor. Isparta’nın böyle güzel halılarının ve nasıl dokunabildiğini, kültürünü anlatabilen bir müze olmuş. 

Müze muhteşem, gerçekten çok etkileyici. Zamanla el emeğinin ve el ürünü halıların gündemden kalktığı, itibar görmediği ama aslında çok pahalı olduğu bir dönemde bunların önemini hissettirebilmek adına yaşatabilmek gerçekten çok iyi olmuş. Çok iyi düşünülmüş. Takdir edilecek bir girişim. Müzede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde aktardılar.

 

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...