Yaşlılar için kreş açıldı

16 Ocak 2016 12:35

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 60 yaş üzerindeki vatandaşlara hizmet verecek olan Aktif Yaşam Merkezi açıldı. Kamuoyunda Yaşlı Kreşi olarak bilinen bu merkezde sabah 08:00'dan akşam 17:00'a kadar yaşlılara hizmet verilecek.

Anadolu Mahallesi'nde eski KETEM binasına kurulan ve Yaşlı Kreşi olarak adlandırılan Aktif Yaşam Merkezi şuan 7 vatandaşa hizmet veriyor. Kreşe kayıt yaptıranların sayısı 15’e ulaşırken, 20 kişi kapasiteli bu merkezde 60 yaş üstü sağlıklı  ve bulaşıcı hastalığı olmayan vatandaşlara hizmet verilecek.     

ÇOK FAZLA ÖRNEĞİ YOK

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, bu merkezin Türkiye'de çok fazla örneği olmadığını belirterek, Ankara'dan sonra Isparta'da açılan ikinci merkez olduğunu söyledi. Aktif Yaşam Merkezi'nin kurulma aşamasından bahseden Kütük, Kanser Teşhis Merkezi (KETEM) binasının kapatılacağını öğrendikten sonra binanın nasıl değerlendirilebileceği konusu gündeme geldi. Bizde Sağlık İl Müdürlüğü ile yaptığımız istişare sonucunda bu binaya Aktif Yaşam Merkezi kurulması için çalışma başlattık. Türkiye’de çok fazla örneği yok. Ankara’da çok önceki yönetmeliklere uygun bu şekilde hizmet eden bir kuruluş vardı. Aktif Yaşam Merkezi adı altında Isparta’da ikincisi hayata geçti dedi.

60 yaş üstü yaşlıların bu merkezden nasıl faydalandığını anlatan Kütük, aileler işlerinden ya da başka meşgalelerinden dolayı yaşlılarını gündüz evde bıraktıklarını ve gözlerinin arkalarında kaldığından bahsettiler. Çocuklarda olduğu gibi yaşlılar için de bir kreş konusu gündeme geldi. İhtiyaç vardı ve burayı oluşturduk. Kamuoyu burayı yaşlı kreşi olarak biliyor. Hedefimiz daha kaliteli hizmet vermek. Şu anda buraya gelen 7 yaşlımız var. Kayıtlı olan 15 yaşlımız var. Servis konusu çözülürse hepsinin geleceğini düşünüyoruz. Kapasitemiz 20kişiliktir. Servisle birlikte sabah 9’dan 17’ye kadar yaşlılarımız burada olacak. Onlara kaliteli vakit geçireceğiz. Sabah kahvaltısı ve öğle yemekleri  verilecek. Sağlık takipleri burada yapılacak. Sağlık Müdürlüğümüz bu konuyla ilgili hemşire ve sağlık memuru görevlendirdi. Halk Eğitim Merkezi’nde el sanatları kursu açtık. Kurs hocamız faaliyetlere burada başlayacak. Yine Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde yaşlılarımıza yönelik  halkoyunu, müzik, koro gibi kabiliyetlerine göre kurslarımız olacak. Spor egzersizlerimiz olacak. Zaman zaman gezilerimiz olacak. Buraya ziyarete gelenler olacak. Gençlerle yaşlıları kaynaştırmayı da hedefliyoruz. Onların isteklerine göre de biz bu faaliyetleri çeşitlendirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Aktif Yaşam Merkezi'ne kayıt yaptırarak gelen 81 yaşındaki Ali İhsan Özses, bu merkezin açılacağını duyduktan sonra hemen kayıt yaptırdığını ve burada çok güzel vakit geçirdiğini söyledi. Özses; "Allah devletimize zeval vermesin. Çok memnunuz. Ben kendim istedim gelmeyi. Eşim rahatsız o gelip gidemiyor ona kızım bakıyor. Burada arkadaşlarımız var. Onlarla sohbet ediyoruz. Burada kızlarımız bize çok güzel hizmet ediyorlar. Personelden memnunuz. Ne istesek yapıyorlar. Çayımızı demliyor ayağımıza getiriyorlar. Allah razı olsun. Evde kalsak duvarla konuşmamız lazım bu arada arkadaşlarımızla personelle konuşuyoruz.

Emekli Sebahattin Burun ise, kimsesinin olmadığını ve Yalnız yaşadığı için buraya geldiğini söyledi.  Burun; "Buranın açılacağını duyup müracaat ettim. Kabul edildi. Burada huzurluyum rahatım. Personel bir evlat gibi bize bakıyor. Faaliyetler yapılıyor. Burada televizyon seyrediyoruz. Sohbet ediyoruz" diye konuştu.

Bu haber 816 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...