Aranan şahıslar yakalandı

19 Ocak 2016 14:51

Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak, ilimizde suç işlenmesini önlemek ve işlenmiş suçların faillerini tespit edip, yakalamak için çalışmalarına kesintisiz olarak devam ediyor.

İŞYERİNDEN HIRSIZLIK OLAYININ FAİLLERİ TESPİT EDİLEREK YAKALANDI:

Pirimehmet Mahallesi ile Bağlar Mahallelerinde faaliyet gösteren iki ayrı markette meydana gelen “Hırsızlık” olayları ile ilgili olarak yapılan müracaatlar üzerine ekiplerimiz tarafından gerekli incelemeler yapılarak olayın fail ya da faillerinin tespiti çalışmalarına başlanılmıştır.

Yapılan incelemeler ve işyerlerine ait güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu her iki işyerinde de meydana gelen Hırsızlık olaylarının faillerinin E.B. ve A.B. isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş olup,  her iki şahıs kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

Şüpheli şahıslar hakkında “İşyerinden Hırsızlık” suçundan gerekli işlemler yapılarak adli makamlara sevk edilmişlerdir.

HAKKINDA 1 YIL 15 GÜN KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI:

Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizce yürütülen denetimler sırasında durumundan şüphelenilerek durdurulan ve yapılan kontrolde hakkında “Dolandırıcılık, Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma, Hakaret” suçlarından dolayı toplam 1 Yıl 15 gün kesinleşmiş hapis cezası ile 500 TL adli para cezası bulunan E.T. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Hükümlü E.T. hakkında gerekli yasal işlemler yapılmış olup, sevk edildiği adli mercilerce TUTUKLANAN şahıs cezaevine gönderilmiştir.

OTODAN HIRSIZLIK OLAYLARININ FAİLİ YAKALANDI:

İstiklal Mahallesi Tren garı otoparkında meydana gelen “Otodan Hırsızlık” olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde olayın faili olduğu tespit edilen A.Y. isimli şahıs kısa sürede yakalanarak gösterdiği yerde müştekiye ait araçtan çalınan bir adet oto teybi ile iki adet tv başlığı bulunarak müştekiye teslim edilmiştir.

Adli makamlardan alınan arama kararı ile şüpheliye ait otoda yapılan aramada ise değişik marka ve modellerde 4 adet oto teybi ile yine değişik marka ve modellerde 5 adet hoparlör bulunarak muhafaza altına alınmıştır.

Yapılan araştırmalarda elde edilen oto teyplerinin çalınması sebebi ile şikayetçi oldukları tespit edilen müştekilere oto teypleri teslim edilmiştir.

Şüpheli şahıs hakkında “Otodan Hırsızlık” suçundan gerekli işlemler yapılmış olup, sevk edildiği adli mercilerce TUTUKLANAN şahıs cezaevine gönderilmiştir.

KURUSIKIDAN DÖNÜŞTÜRÜLEN SİLAH YAKALANDI:

Yalvaç ilçemizde geçtiğimiz günlerde iki taraf arasında meydana gelen bir olay sebebi ile taraflardan Y.E.S. ve M.S. isimli şahısların tartıştıkları M.E.A. ve S.A. isimli şahıslar tarafından kendilerine silah gösterilerek tehdit edildiklerini belirterek şikayetçi olmaları üzerine adli makamlardan alınan arama kararı ile şikayet edilen M.E.A. ve S.A. isimli şahısların Sofular mahallesindeki ikametlerine gidilerek gerekli arama ve incelemeler yapılmıştır.

Yapılan arama neticesinde ikamet içerisinde 1 adet kurusıkıdan dönüştürüldüğü anlaşılan tabanca, bu tabancaya ait 42 adet ucunda bilye takılı kurusıkı tabanca fişeği, 1 adet yivsiz av tüfeği ve 2 adet bu tüfeğe ait dolu fişek ele geçirilmiştir.

Elde edilen av tüfeğinin ruhsatsız olması nedeni ile 2521 Sayılı Kanun kapsamında idari işlem yapılmış ayrıca kurusıkıdan dönüştürülen tabanca ile ilgili olarak 6136 Sayılı Kanun Kapsamında adli işlem yapılarak şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edilmiştir”.

Bu haber 588 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...