"Yarının Liderleri" Projesinin ilk dersi verildi

24 Kasım 2012 16:17

Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından geliştirilen ve Süleyman Demirel Üniversitesi Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezince yürütülen, 21. yüzyıl dünyasının ve Türkiye'sinin yönetimine talip olacak genç bireylerin liderlik özelliklerinin gelişmesini sağlamak ve onlara entelektüel bir kişilik kazandırmak amacıyla hazırlanan "Yarının Liderleri" isimli projenin ilk dersi ve açılış kokteyli yapıldı. Yaşam Boyu Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Numan Tamer, Prof. Dr. İskender Akkurt ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, iş adamları ve projenin danışma kurulu üyeleri ve projede yer alan 30 öğrenci katıldı.

Etkinliğin ilk konuşmasını yapan SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Tecirli, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi. Böyle bir organizasyona liderlik yapmaktan mutluluk duyduklarını da ifade eden Tecirli, daha iyi bir gelecek için çok çalışmak gerektiğini vurguladı.

Günümüzde liderlik yeteneğine sahip insanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, bu projeyle ülkemizin geleceğine öncülük edecek liderlerin teorik, pratik ve manevi anlamda yetiştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Türk insanını ön plana çıkaran en önemli özelliklerden bir tanesinin liderlik kavramı olduğunu dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, konuşmasında yetişen liderlerin sayısı ve niteliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından “Yarının Liderleri” projesinin ilk dersine geçildi. İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Yavuz, “Kişisel Verimlilik ve Zaman Yönetimi” isimli ilk derste, öğrencileri girişimcilik ve yenilikçilik, liderlik ve yönetim konularında bilgilendirdi.

 

Bu haber 809 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...