Ülkü Ocakları Orta Öğretim masasından etkinlik

19 Ocak 2016 14:52

Isparta Ülkü Ocakları Orta Öğretim masası tarafından "Lise Sıralarından Üniversite Sıralarına Koşan Bir Devrin Delikanlıları "adlı etkinlik düzenlendi. Gecede Rahmet Safa ve Ozan Manas sahne aldı.

Kültür sinemasında düzenlenen geceye MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez ilçe başkanı Vedat Yılmaz çok sayıda partili katıldı.

Burada bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz; “Ülkü Ocakları, sevgiyle yoğrulmuş, saygıyla yönelmiş, ahlakla yoğunlaşmış ve edeple yoluna odaklanmış, ülkü neferlerinin göz nuru milli ve manevi hazinesidir.

Ülkücü ülküsüyle ocakta yanmakta, ocakta pişmekte ve olgunluğa ermektedir.

Bugün ülkemizde Türk gençliği her manada sıkıntı ve sorunlar girdabında boğuşmaktadır. Eğitim alanından meslek alanına, işsizlikten adaletsizliğe, madde bağımlılığından kültürel yozlaşmaya ve milli-manevi noktada yaşatılan buhranlar gençliği sosyolojik ve psikolojik manada oldukça yıpratmaktadır.

Türk Gençliği tarihinden, dilinden, dininden, mazisinden, töresinden, ailesinden, toplumdan soğutularak emperyalist kültürlerin etki alanı içerisine itilmiştir. Bugün Türk Gençliğine kötülük her cepheden saldırmaktadır. Eğer gelecekte ülkemizi dimdik ayakta tutmak ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak istiyorsak önce Türk Gençliğini milli ve manevi değerlerimizle küllerinden yeniden doğmasını sağlamamız gerekmektedir.

Anadolu’nun köylerinden, kasabalarından büyük şehirlere tahsil için gelen 60’ların şartları içerisinde ilk önce milli ve manevi değerlere sahip çıkma refleksiyle biraraya gelerek büyük bir lider ve ülkünün etrafında ipeğe sarılmış bir çelik misali teşkilatlanması ile ortaya çıkan destani yapının bir parçası olan Isparta Ülkü Ocakları olarak; Türk Gençliğinin kıymetinin bilincinde bütün faaliyetlerimizi bu gayede devam ettirmekteyiz. Milletimizin geleceği olan gençliğimizin bir an bile ihmale gelmeyecek kadar önemli bir konumda olduğunun farkındayız. Dün olduğu gibi yarında gençliğimize her türlü manada sahip çıkacağız. Biz gençliğimize verdiğimiz önem ve değerle hem bugünümüzü hem de milletimizin ve devletimizin geleceğini garanti altına alma misyonumuzu da gerçekleştireceğiz.

Bu salondaki genç kardeşlerimden aldığım ilham ve enerjiyle söylüyorum ki,

Ülkü Ocakları var oldukça, Türk Gençliğine zarar gelmeyecektir!

Sizler Bozkurt gibi durdukça;

Bölücüler, hainler, kömünist bakiyesi teslimiyetçi sözde aydınlar, küreselciler, bopçular, Sevrciler, eyyamcılar, işbirlikçiler, soysuzlar soytarılar başaramayacaktır.

Öznesi ve yüklemi olmayan bir cümle nasıl anlam bulmayacaksa ülkücülerin olmadığı hiçbir faaliyette anlam bulmayacaktır.

Unutmayınız ki;

3 Mayıs 1944 te Atsız bey ve yol arkadaşlarının şahsında Türklük yargılanırken Türk Milliyetçileri Ülküsünü tarihi kürsüsünde müdafaa için Çankaya yokuşundan tırmanan irade bir gençlik hareketiydi.

Kurucuları arasında Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in de aralarında bir Türk Genci olarak saf tuttuğu başka bir milletin özlemini ve özentisini taşımayan, Türklüğü benimseyen Türk Milletine ve devletine hizmet aşkını taşıyarak yola çıkan ve gerektiğinde de bedel ödeyen, ödemekten çekinmeyen Ülkü Ocakları dün bir Gençlik hareketiydi. Bugün de Türk Milleti’nin Gençlik aşısıdır. Ve İlelebet var olmaya devam edecektir.

Hiç kimse unutmasın ki;

Bizim derdimiz gelecek seçimler değil, Gelecek nesillerdir!!

Bu geceyi hazırlayan Enes Oyan Kardeşim başta olmak üzere orta öğretim birimindeki her bir kardeşimi tebrik ve takdir ediyorum”. 

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...