Belediyeden Bayırbucak Türkmenleri’ne kömür ve gıda yardımı

19 Ocak 2016 14:54

Isparta Belediyesi’nin Suriyede’ki Bayırbucak Türkmenleri’ne yardımları sürüyor. Belediye son olarak yine bir TIR’dan oluşan 25 tonluk kömür yardımını Bayırbucak Türkmenleri’ne gönderdi. Isparta Belediyesi bu yardımla birlikte bugüne kadar Bayırbucak Türkmenleri’ne 74 ton kömür ve 30 ton gıda ve giyim maddesi göndermiş oldu.

Son yardım TIR’ı bugün Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinden Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem ve daire müdürleri tarafından Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere uğurlandı. Kömür yardımını Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştıracak olan şoförlere hayırlı yolculuklar dileyen Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, kış günlerinde bulunulan şu günlerde özellikle Türkmenlerin kömür yardımına ihtiyaç duyduklarını tespit ettiklerini söyledi.

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu:

“Türkmen kardeşlerimiz zor günler yaşamaktadır. Yoğun borbardıman altında vatan eyledikleri topraklarını korumak için özellikle Türkmen Dağı bölgesinde yoğun bir çaba harcamaktadırlar. Isparta Belediyesi olarak bizde buraya destek olmak maksadıyla bugün bir yardım TIR’ımızı daha yola çıkarıyoruz. Daha öncede kömür, gıda ve giyinme yardımında bulunmuştuk. Edindiğimiz bilgilere göre özellikle kömür ihtiyacı olduğu yönünde bilgiler gelmiştir. Bu yardımlarımız önümüzdeki haftalarda da devam edecektir. Bu yardımlara destek olmak istiyen sevgili Isparta halkımız belediyemizin 211 60 00 ve Alo Zabıta 153 nolu telefonlarına bilgi vermeleri yeterlidir. Arkadaşlarımız bu yardımları ilgili yerlerden alacaklardır.

Ayrıca hendekçi belediyelerinde yardımlarıyla ülkemizin güneydoğusunda milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan terör örgütüne karşı mücadele veren kahraman Türk askerimizin ve polisimizin de her zaman yanındayız. Onlara manevi destek olmak için belediyemizin başlatmış olduğu Bayrak Asma Kampanyası’na vatandaşlarımızın katkılarının devam etmesini istiyoruz. Belediyemizden bayraklar verilmektedir. Bu hususta da vatandaşlarımızın oradaki güvenlik görevlilerimize manevi destek olmaları için Bayrak Asma Kampanyası’na katılmalarını istiyoruz.

Hem Bayırbucak Türkmenleri’mize hem kahraman asker ve polisimize bu mücadelelerinde başarılar diliyrouz. Arkadaşlarımızın kazasız, belasız bu yardımı ilgililerine ulaştırmasını temenni ediyorum”

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...