“Isparta’dan fikir alarak genel merkezimizde o projelere yönelik çalışmalar yapacağız”

19 Ocak 2016 14:55

Sivil Toplum Hareketi (STH) Isparta Şubesi tarafından hafta sonu Kahve  Diyarı Plus Kafe’de derneğin Genel Başkanı Mehmet Akif Ekşi’nin katılımı ile  Isparta’nın projeleri hakkında istişare toplantısı yapıldı.

Yapılan toplantıda Genel Başkan Ekşi, Sivil Toplum Hareketi Derneği’nin kuruluş amacı hakkında bilgiler verdi. Ekşi, Sivil Toplum Hareketi’nin asıl amacının Türkiye genelindeki tespit edilen sorunların ortaya çıkarılması değil, ortaya çıkan sorunların çözümünü bulmak olduğunu söyledi.

Sivil Toplum Hareketi Derneği Genel Başkanı Mehmet Akif Ekşi, derneğin Türkiye genelinde, her konuda çalışmalar yaptıklarını belirterek, derneğin amacının sadece Türkiye’de tespit edilen sorunları dile getirmek değil, çözüm bulmak adına çalışmaların yapıldığını söyledi.

Gerçekleşen toplantıda Isparta hakkında da konuşan Genel Başkan Ekşi, Isparta teşkilatını sivil toplum tecrübesi olan, sendika tecrübesi olan bir ustaya emanet ettiklerini ifade ederek, Isparta için genel merkez kapsamında içlerinin rahat olduğunu açıkladı.

ASIL AMAÇ SORUNLARI BULMAK DEĞİL,

BULUNAN SORUNLARA ÇÖZÜM OLMAKTIR

Sivil Toplum Hareketi Derneği Genel Başkanı Mehmet Akif Ekşi, Sivil Toplum Hareketi’nin asıl amacının Türkiye genelindeki tespit edilen sorunların ortaya çıkarılması değil, ortaya çıkan sorunların çözümünü bulmak olduğunu söyledi.

Genel Başkan Ekşi, “Sivil Toplum Hareketi Derneği tabi tek bir misyonla ortaya çıkmış bir oluşum değil. Şöyle ki içerisinde avukatları olan, doktorları olan, mimar, mühendisleri olan, sanatçıları olan, proje üreten bir ekibinin olduğu, gençlik yapılanması ve hanım komisyonlarının olduğu yelpazesi geniş bir dernektir. Bu derneğin asıl çıkış noktası şudur. Bir sorun tespit edildiğinde, sorunu sadece tespit etmek değil, aynı zamanda çözüm önerisi sunarak devletine milletine, yaşanan oluşabilecek problemlere karşı bir vatan evladı olmanın sorumluluğu demek aslında. Yani biz sadece bir sorunu tespit edip, şöyle bir örnek vereyim. Şu an ülkemizin en büyük problemi şehirleşme. Yatay şehirleşmeyi biz benimseyen bir dernek olduğumuzu varsaydığımızda işte dikey şehirleşme var. Biz bu şehirleşmeyi istemiyoruz deyip sadece eleştiren değil, yatay şehirleşme yapılması gerektiği ve bunun ne için yapılması gerektiği noktasında çalışmalar yaparak bunu gerekli noktalara ulaştırıp, aslında büyüklerimizin elini kolaylaştırmak diyelim. Sivil anayasa çalışmalarını şu anda yapabiliyoruz. Demokratik açılım süreci, aynı zamanda hiçbir dernekte olmayan bir komisyonumuz var. Bu komisyonumuz basın izleme komisyonudur. Bu komisyon Türkiye Cumhuriyeti değerinin altında toplandığımızdaki olması gereken de bu, Türkiye hakkında yapılan haberleri bütün dünyanın belli başlı prestijli gazetelerini takip ederler. Bu gazetelerin Türkiye’ye ile ilgili yanlış haberleri seçerler ve bunlar hakkında tekzip yayınlarlar. Kültür sanat komisyonumuz kültür sanat alanında çalışmalar yapar. Sağlık komisyonumuzda doktorlarımız çalışmalar yapar. Anayasa ile başkanlık sistemi ile Türkiye’nin sistemsel sorunları ile hukuk komisyonumuz çalışmalar yapıyor. Yelpazesi geniş istifade edilebilecek çok noktası olan bir dernek” dedi.

GENEL MERKEZDE NE HEDEFLENİYORSA YERELDE DE O HEDEFLENİYOR

Sivil Toplum Hareketi Derneği Genel Başkanı Mehmet Akif Ekşi, derneğin yereldeki faaliyetleri hakkındaki konuşmasında, genel merkezin hedeflerinin yerelde de hedeflendiğini söyledi.

Ekşi, “İller genelinde genel merkez ne hedefliyorsa illerde de bu hedefler hedefleniyor. Genel merkezin her hedefini illerde destekliyoruz. Genel merkezin aynısını illerden istiyoruz. Bu her il için bir kazanç demektir. Genel merkezin yaptığı işleri kendi ilinde tanıtmak, aynı zamanda da genel merkeze de Isparta ile ilgili bilgi aktarmaktır. Genel merkezdeki arkadaşların Isparta’yı bilmesi, Isparta’nın sorunları ile ilgili belki burada sizin bir değeriniz vardır ve sürekli siz onunla berabersinizdir. Ancak bu değerin farkında değilsinizdir. Ama belki genel merkezden gelecek arkadaşlar ya da Isparta ile ilgili yapılacak çalışmalarda farklı bir bakış açısı ile Isparta’ya ne gibi değerler katılabilir. Bunu da hedefliyoruz. Yani sadece bizim teşkilatlarımız olsun, biz işte güçlü olalım. Biz bunun amacında değiliz ki zaten çok hızlı bir şekilde teşkilatlanabilirdik. Ama çok yavaş adımlarla hareket ediyoruz. Bir sorumluluk gerektirdiğinden dolayı yavaş adımlarla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

SİVİL TOPLUM HAREKETİ TÜRKİYE GENELİNDE 11 TIR YARDIM GÖNDERDİ

Sivil Toplum Hareketi Derneği Genel Başkanı Mehmet Akif Ekşi, Türkmenlere yönelik yardım kampanyaları kapsamında Türkiye genelinde 11 tır yardım gönderdiklerini belirterek, yardımları kendi elleriyle Türkmenlere dağıttıklarını söyledi.

Genel Başkan Ekşi, “Orada yaşanan olaylar sadece BayırbucakTürkmenleri’ne sıkıştırılmak isteniyor. Ancak olay öyle değil. Orada Halep Türkmenlerimizde yoğun ateş altında. Biz öncelikle bir yardım derneği değiliz. Ama gerektiğinde yardım yapan da bir derneğiz. O sebeple bir yardım kampanyası başlattık. 15 gün içerisinde İstanbul’dan 7 tır, illerimizden de 4 tır yardım gönderdik. Yani toplam 11 yardım tırımız bölgedeki Türkmen kardeşlerimize gitti. Buradaki asıl amaç şu. İbrahim’in yanında olan karınca. Yolsa bildiğimiz bir sürü dernek var. Bunlardan biri İHH. Çok ciddi yardımlar yapabiliyor. Sadaka taşıyabiliyor. Bir sürü yardım yapan dernekler var. Bizim buradaki amacımız, biz Halep Türkmenlerinin yanındayız.

Esad katilinin yanında değiliz, ya da Rusya’nın yanında değiliz. Bu yardımlar aslında sembolik yardımlar. Biraz daha safımızın belli olması için oluşturulmuş bir kampanya bu. Ama beklediğimizin üzerinde bir yardım gitti ve nokta atışı bizzat kendi görevlilerimiz gidip nokta nokta yardımları dağıttılar. Biz kendimiz gidip bir kampa bağışlamadık. Ellerimizle oradaki Türkmenlere dağıttık” şeklinde konuştu.

ISPARTA TEŞKİLATIMIZ TECRÜBELİ

Sivil Toplum Hareketi Derneği Genel Başkanı Mehmet Akif Ekşi, derneğin Isparta şubesinin yeni yapılanma içerisinde olduğunu belirterek, Isparta’daki teşkilatın tecrübesinden dolayı içlerinin rahat olduğunu söyledi.

Ekşi, “Bizim Isparta noktasında şöyle bir avantajımız var. Sivil toplum tecrübesi olan, sendika tecrübesi olan bir ustaya emanet ettik Isparta’yı. Bu nedenle gözümüz arkada değil Isparta noktasında. Allah’ın izniyle yavaş yavaş sistem iyice oturacak. Belki de Isparta’dan biz fikir alarak genel merkezimizde o projelere yönelik çalışmalar yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...