“Israrımız devam edecek”

19 Ocak 2016 14:58

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Boyacı, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in konunun yeniden değerlendirilmesi sözü verdiğini bildirdi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne Gül Küçük Sanayi Sitesi'nde yaptırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bölümleri belli oldu ama ilgilileri ve velileri memnun etmedi. Isparta İl İstihdam Kurulu'nun ITSO ve Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nden gelen uçak bakım, itfaiyecilik ve motor mekanik bölümü açılması talebini uygun gördü ama teklif Milli Eğitim Bakanlığı'ndan döndü. Bakanlık, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kimya, kaporta boya ve kozmetik bölümlerinin açılmasını uygun gördü.

Bakanlığın bu kararı üzerine Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi yöneticileri ve üyeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'i ziyaret ettiler.

Özellikle uçak bakım alanının açılması konusundaki talebe Milletvekili Bilgiç, konunun yeniden değerlendirilmesi sözünü verdi. Isparta İl İstihdam Kurulu, 21 Ocak'ta konuyu yeniden değerlendirip, Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacak.

Gül Küçük Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bulunduğu coğrafyada sivil ve askeri uçak bakım üssü olma yolunda hızla ilerleyen ülkemizin İstanbul'dan sonra en büyük bakım merkezi olmaya aday ili Ispartamızdır. Bu alanda son yıllarda ilimize yapılan yatırımlar ortadayken, bu sektörün teknisyen ihtiyacını karşılayacak bir ortaöğretim alanına onay verilmemesi anlaşılır gibi değildir.

SDÜ Keçiborlu MYO önlisans seviyesinde tekniker ihtiyacını karşılayacak bölüm açmıştır. TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Uçak Bakım alanının açılmasıyla birlikte ilimizde yatırım yapan havacılık sektörünün ihtiyaç duyacağı kalifiye eleman sorunu çözülmüş olacaktır."

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...