Komandolar daima hazır!

21 Ocak 2016 17:45

Isparta’daki Terörizmle Mücadele eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı bünyesindeki 16. dönem komandolar, eğitimlerini tamamlayarak terör örgütü PKK ile mücadele için doğu illerine konuşlandırılacak.

Isparta’daki Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı’nda eğitimlerini tamamlayan 16. dönem sözleşmeli erbaş ve erler,4-7 Ocak 2016 tarihlerinde dönem sonu tatbikatlarını icra etti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) profesyonel Ordu sistemine geçişinde önemli rol oynayan sözleşmeli erbaş ve erlerin, özellikle terörle mücadelenin yoğunlaştığı Doğu ve Güneydoğu illerine sevk edilmesi bekleniyor.

Farklı silahları kullanma konusunda özel eğitim alan komandolar, HK-33 piyade tüfeği, makineli tüfek, bomba atar, roketatar ve keskin nişancı tüfekleriyle manevra unsurlu yakın muharebe atışı yaparak, yeteneklerini geliştiriyor. Ayrıntılı bir hazırlığın ardından harekete geçen komandolar, farklı teknik ve düzende ilerleyerek operasyona katılıyor.

Mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) ile mücadelede tedbiri elden bırakmayan komandolar, teröristlerle karşılaştıklarında neler yapacakları konularıyla, pusu ve pusuya karşı koyma konularındaki eğitimlerini de başarıyla uyguluyor. Her türlü arazi koşulunda üstün hareket kabiliyetine sahip TSK’nın gözbebekleri, dağcılık eğitimi de alıyor.

 

Bu haber 832 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...