Rektör İbicioğlu “Yüksek Öğretim Reformu Çalıştayı”na Katıldı

24 Kasım 2012 16:19

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Uluslararası Antalya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Yüksek Öğretim Reformu Çalıştayı”na katıldı.

Yükseköğretim Kurulu'nun(YÖK) yeni yasa taslağının tartışıldığı çalıştayda, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı(SETA) Dış Politika Araştırma Direktörü Prof. Dr. Talip Küçükcan, bölge üniversite rektörleri ve araştırmacılar da hazır bulundu.

Çalıştayda yükseköğretim reform ihtiyacı ve YÖK tarafından hazırlanan yükseköğretim kanun taslağı yer alırken, taslağın vakıf üniversitelerine ilişkin maddeleri ve taslakla birlikte gündeme gelen özel üniversitelerin kurulması önerisi tartışıldı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, toplantının içeriğiyle ilgili bilgiler verdi. YÖK’ün değerlendirme raporunun hükümete sunulacağını ifade eden Günay, "Hazırlanan taslağı hükümete sunmak niyetiyle aralık ayının ilk haftasında bitirmeyi düşünüyoruz" diyerek ön hazırlık şeklinde yapılan çalışmaların meclisteki komisyonlarca detaylı bir şekilde tartışılacağını kaydetti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise yeni yasa önerisi kapsamında tüm paydaşların fikirlerinin olgunlaştığı bir ortam sağlamak amacıyla çeşitli toplantılar yaptıklarını belirterek "Bu toplantı zinciri bir süre daha devam edecek. Bir taraftan gelen fikirleri, görüşleri analiz ediyoruz. Farklı ekipler kurduk, gelen bütün eleştirileri belli bir format dahilinde tahlil ve analiz ediyorlar. Bunları bizim genel kurulumuza sunacaklar. Biz de uzun bir toplantı silsilesinde bu görüş ve önerileri değerlendireceğiz." dedi.

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...