“Görmeyen Gözlere Işık Olalım”

21 Ocak 2016 18:03

Isparta’da güzel çalışmalarla derneklerinden her zaman bahsettiren Altı Nokta Körler Derneği yine güzel bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

“Görmeyen Gözlere Işık Olalım” projesi ile Isparta’nın doğa güzelliklerini ve görme engelli üyelerin fotoğrafları ile 2016 takvimi dağıtılmaya başladı.

Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er “Böyle bir çalışma dernekler arasında ilk defa biz başlattık seneye daha geniş kapsamlı yapmayı düşünüyorum ilgi ve alaka beni çok mutlu etti” dedi

Yaptıkları projenin amacından bahseden Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Er şunları söyledi; “ Geçen sene düşündüğüm hayata geçtiğinde de mutlu olacağım bir çalışma aslında. Bu projeyi ilk olarak Sayın Valimiz Vahdettin Özkan beyle paylaştım, sağ olsun kendileri çok ilgilendi Isparta’nın doğa güzelliklerini İl Kültür Müdürlüğümüzde titiz çalışma sonucu seçtik Davraz Dağı, Aksu Zindan Mağarası, Yenişarbademli Pınargözü, Eğirdir Akpınar Seyir Terası, Gökçay Mesireliği, Yalvaç Antiokheia Su Kemeri fotoğrafları ile Altı Nokta Körler Derneği üyeleri arkadaşlarımızın fotoğraflarını takvimimizde hayat buldu.

Amacımız farkındalığı artırmak 2016 yılı boyunca takvimdeki görme engelli arkadaşlarımızın fotoğraflarına da bakarak bizlerinde var olduğunu hatırlatmak tek amacımız. Projenin geri dönüşleri beni çok mutlu etti.

Geniş çaplı bir çalışma yapmadık ama her sene bunu katlayarak daha güzel fikirler ortaya çıkararak değişik çalışmalarla derneğimizden bahsetmek istiyoruz. Şuan 1000 takvim bastırdık bizzat kendi ellerimle dağıtıyorum. Takvimimiz şuan Isparta Valiliğinde, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü ve Fakültelerinde, İl Genel Meclisinde, Okullarımızda, Resmi Kurumlarda dağıtıldı.

Bizlerin amacı bu sene dernek üyeleri arkadaşlarımızla beraber 2016 yılında yaptığımız çalışmaları, organizasyonları fotoğraflayıp 2017 takviminde yaşatmak istiyoruz. Çünkü herkesin ilgi ve alakası çok güzel oldu takvim sayısını daha fazla tutup her yere dağıtmak farkındalık oluşturmak tek amacımız. Bizlerle yakından ilgilenen başta Sayın Valimiz Vahdettin Özkan beye, İl Kültür Müdürlüğüne, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat bey ve İl Genel Meclisi değerli üyelerine, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen’e, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar beye ve bizlerle yakından ilgilenen herkese sonsuz teşekkürler.

Takvimimizi almak isteyen, çayımızı içmek isteyen daha değişik fikirlerini bizlerle paylaşmak isteyen herkesi derneğimize bekliyoruz.” Dedi

Adres: Kutlubey Mahallesi 106. cadde Halısarayı içi zemin kat.

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...