“Geleceğe yönelik kümelemeyi öngörüyoruz”

21 Ocak 2016 18:04

Isparta geçtiğimiz günlerde TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne açılması öngörülen ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilmeyen 2 bölümle ilgili hayal kırıklığına uğramıştı. Vali Vahdettin Özkan, konu ile ilgili olarak ‘Bakanlıkla tekrar görüşeceğiz” dedi.

Vali Vahdettin Özkan, TOBB Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi için talep edilen Uçak Gövde Sınıfı ile İtfaiyecilik ve Mekatronik Bölümleri için Bakanlıktan ‘red’ kararının çıkmasının bakanlığın kriter değerlendirmesinden kaynaklandığını belirterek; “Ancak, biz bunları iyi bir şekilde anlatıp bu bölümleri açtırmaya yönelik girişimleri devam ettireceğiz. Bakanlıkla tekrar görüşeceğiz” dedi.

Gül Küçük Sanayi Sitesi’ne yapılan TOBB Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi’nde açılması talep edilen ve son derece önemli olan Uçak Gövde Sınıfı ile İtfaiyecilik ve Mekatronik Bölümleri için Bakanlıktan ‘red’ kararı gelmesi Isparta gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Gül Küçük Sanayi Sitesi’ne yapılan ve 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılında eğitim vermeye başlayan TOBB Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesine açılması talep edilen bölümler konusu; önceki gün yaptığı basın toplantısıyla 2015 yılının değerlendirmesini yapan Vali Vahdettin Özkan’a da soruldu.

Gazetecilerin bu konudaki sorularını yanıtlayan Vali Özkan, kendilerinin şu andaki mevcut durumdan ziyade geleceğe yönelik özellikle havacılık sektörü ile ilgili kümelenmeyi öngördüklerini ifade etti. Vali Özkan, konuşmasında; “Gerçekten de ilimiz açısından oldukça önemli bir konu. Özellikle havacılık sektörü ile ilgili belli alan vardır. Bu alanların havacılık sektörüne hitap edebilecek nitelikli iş gücünün yetiştirilmesiyle ilimizin istihdamı açısından da kalkınması açısından da esasen kümele konusunda havacılık sektöründe bir kümeleme öngörülmektedir. O noktada da önemli. Bu anlamda ilgili meslek liseleri eğitimi çok önemli. Tabi Milli Eğitim Bakanlığı kendisine göre haklı olarak belli kriterleri vardır. Bilgisayar ortamında, okulun bulunduğu şehrin nüfusu, öğrenci potansiyeli, meslek liseleri, alternatif alanlar, gibi muhtemelen bu kriterlere bakarak belli yönlendirmeler yapıyor hangi bölümün açılıp açılmayacağı ile ilgili.

Ama bizim şu andaki mevcut durumdan ziyade geleceğe yönelik özellikle havacılık sektörü ile ilgili kümelemeyi öngördüğümüz, bunları iyi bir şekilde anlatıp bu bölümleri açtırmaya yönelik girişimleri devam ettireceğiz. Tekrar görüşeceğiz. Hem İl İstihdam Kurulunda, hem de Bakanlığımızın ilgili birimleri ile bu bölümlerin açılması yönünde tekrar görüşeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Bu haber 741 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...