SDÜ’de ‘Öğretmenler Günü’ kutlandı

24 Kasım 2012 16:21

Büyük Önder Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 84’üncü yıldönümü, Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi(TEF) ve Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “24 Kasım Öğretmenler Günü” töreniyle kutlandı.

Rektörlük önündeki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törene, SDÜ’ nün çeşitli birimlerinde görev yapan akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer ile TEF Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yakut, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Tamer, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu belirterek “Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun önünde giden gönül erleridir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran kişilerdir. Öğretmenlik, her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi; bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilir. Bir insanı kurtarmanın, bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu iyi bilinmelidir. Tüm öğretmenlerimizin ve öğretmenlerimizi yetiştiren değerli hocalarımızın öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.

Tören sonunda TEF Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yakut ve beraberindekiler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer’i makamında ziyaret etti.

Bu haber 796 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...