Ulaştırma alanında önemli gelişmeler

22 Ocak 2016 14:06

Isparta Süleyman Demirel Havalimanına son 8 yılda iniş kalkış yapan uçak sayısının 11, taşınan yolcu sayısının ise 13 kat arttığını belirten Vali Vahdettin Özkan ulaştırma alanında yaşanan gelişmelere dikkat çekerek Sütçüler’i Antalya’ya 40 km yakınlaştıracak olan Melikler Köprüsünün 2016 yılında hizmete açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Vali Vahdettin Özkan Eğirdir Gölünün korunması amacıyla hazırlanan kuşaklama projesinde ise ihale aşamasına gelindiğini müjdeledi.

Vali Vahdettin Özkan 2015 yılı kamusal yatırımlarını ele aldığı açıklamalarının Ulaştırma bölümünde “Sütçüler’i Antalya’ya 40 km daha yaklaştıracak olan Melikler Köprüsünün 13.5 milyon TL yatırım bedeli ile yapımına başlanmış olup köprünün 2016 yılı içerisinde hizmete açılması hedeflenmektedir. Fiziksel olarak %35 civarında bitmiş durumda ve 2 ay içerinde bitirerek hizmete sunacağız. Yüksek Planlama Kurulu kararı ile yatırım programına alınan Isparta-Antalya bölünmüş yolunun yapımına başlanmış olup Sav-Ağlasun Ayrımı arasındaki 10.4 km’nin 2.8 km’lik kısmı ile Antalya sınırları içerisinde bulunan 8 km’lik kısmı 2015 yılında tamamlanmıştır. Isparta-Konya Bölünmüş Yolunun Konya sınırları içerisindeki 93 km’lik kısmının 46 km’si tamamlanmış olup, 2016 yılında Konya-Beyşehir arasının tamamının bölünmüş yol olarak trafiğe açılması hedeflenmektedir. Beyşehir-Şarkikaraağaç arasında ki 19 km’lik kısım ihale edilmiş olup çalışmalar devam etmektedir. Isparta-Eğirdir arasındaki kısımda 2015 yılı içerisinde 10.8 km’lik BSK çalışması tamamlanmıştır. Son 8 yılda iniş-kalkış yapan uçak sayısı 11 kat arttı, hava yolu ile taşınan yolcu sayısı 13 kat arttı” ifadelerine yer verdi.

EĞİRDİR GÖLÜ KUŞAKLAMA PROJESİ İHALE AŞAMASINDA

Tarımsal verilerin Isparta açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Vali Özkan “Havzaların korunması ve bunların rehabilite edilmesi bakımında DSİ’nin icraatları bizim için çok önemlidir. Bu kapsamda 30 milyonluk bir yatırım olan 11 adet taşkın koruma tesisi başlamıştır. Parasal olarak 5 milyon TL’lik ödemeleri de yapılmış durumdadır. Toplam maliyet 36,5 milyon TL olan 13 adet tesis açılmıştır. Bu tesisler ile 1 ilçe merkezi, 1 kasaba, 8 köy, 6 mahalle taşkınlardan korunmuş ve 3.430 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanmıştır. Eğirdir Gölü Kuşaklama Projesinin planlaması yapılmış olup proje ihalesine çıkılma aşamasındadır. Toplam Yatırım Bedeli 353 Milyon TL olan 37 adet gölet ve sulama tesislerinin yapımı devam etmektedir. Sadece 2015 yılında bu 353 Milyon TL’lik yatırımın 50 milyon TL’lik bir ödeme yapıldı” diye konuştu.

55 KÖYE 114 BİN GELİR GETİRİCİ FİDAN

Orman, doğa koruma ve milli parklar alanında yapılan yatırımları sıralayan Vali Özkan “Isparta için önemli bir hususta ormanlarımız ve milli parklarımızdır. Orman Bakanlığının özellikle iş imkanları oluşturma kapsamında orman köylerimize ortalama 14 Milyon TL’lik bir gelir sağlamıştır. 55 köyde 114 bin adet ceviz badem ve fıstık çamı fidanı dikilerek köylülere tahsis edilmiştir. Gölcük Tabiat Parkının Detay Projesi hazırlanmış olup onay için Bakanlığa gönderilmiştir. Yazılı Kanyon Tabiat Parkına ulaşımı sağlayan stabilize yol sıcak asfaltla kaplanmış ulaşım olanakları iyileştirilmiştir” dedi.

KÖY ÇOCUKLARINA OYUN PARKI

Isparta Valisi Vahdettin Özkan KÖYDES ve İl Özel İdare kaynakları ile 100 köye çocuk oyun parkı kurulduğunu söyleyerek “Kırsal alt yapılarının iyileştirilmesine yönelik çok önemli kurumlarımız olan Özel İdare ve KÖYDES faaliyetleridir. Bu kapsamında, 2015 yılında yol, içme suyu, kanalizasyon ile ilgili 75 proje için 4.2 milyon TL nakdi gerçekleştirme sağlanmıştır. 5 Milyon TL gibi az bir miktar kullanılmasına rağmen yapılan işler çok büyüktür. Ulaştırma, Tarım, Turizm sektörlerinde Toplam Yatırım Bedelleri 47 milyon olan 123 proje için 2015 yılında 29 milyon harcama yapılmıştır. Köylere Hizmet Götürme Birlikleri projeleri kapsamında; 174 adet proje ve iş için 18,8 milyon TL harcama gerçekleştirilmiştir. 100 köyümüze 100 adet çocuk oyun parkı kurulmuştur. 2015 yılında İl Özel İdaresi tarafından kiraya verilen hizmet binasında açılan Çağrı Merkezinde 500 kişi istihdam edilmektedir” şeklinde konuştu.

Bu haber 629 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...