"Isparta´nın İkinci Üniversitesi Eğirdir´e Kurulmalı"

22 Ocak 2016 14:18

Isparta'da ikinci üniversite hayalleri gündemi meşgul ederken Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Isparta'da ikinci bir üniversite kurulacaksa Eğirdir'e kurulmalı" dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ilçede butik üniversite tarzında ortaya atılan fikir üzerinde durulmaya devam edildiğini belirterek, Isparta'nın ikinci üniversitesinin Eğirdir'de olması gerektiğini öne sürdü ve Isparta kamuoyunu meşgul eden ikinci üniversite için ayrı bir boyut kazandırdı.

Başkan Şengöl, "Isparta şehir merkezinde yeterince yoğunluğun var olduğu ve Isparta'nın zaman zaman bu yoğunluğu kaldıramadığı ortadadır.  Isparta’nın 2023 vizyonunda yer alması gereken üniversite ve eğitim şehri olarak en uygun yer Eğirdir'dir. Ben diyeyim Sağlık Üniversitesi, siz diyin Tarım Üniversitesi, başkası desin Turizm Üniversitesi. Isparta'ya yeni bir üniversite kurulacaksa, bunun yeri Eğirdir olmalı. İlçemizde üniversite kurulmasına son derece açığız ve destekçisiyiz. Hem bölgenin kalkınması hem de yaşam standartların yükselmesi açısında Eğirdir stratejik bir konumdadır. Doğası, kültürü, tarihi, yaşamı ve gölü bakımından düşünüldüğünde yeni bir üniversite kurulması için en uygun merkez Eğirdir'dir. İlimizin ileri gelenleri ve karar mercileri geniş bir ufukla bakarsa, yeni bir üniversite için Eğirdir'in ne denli uygun olduğuna dair gereken kararı vereceklerdir. Ayrıca devletimizin Eğirdir'de bir çok arazisi mevcuttur ve ilçede kurulacak üniversite için elverişli konumdadır." açıklamasında bulundu.

Başkan Şengöl, "60 binin üzerinde öğrenci, 10 bini aşkın personelle zaten yeterince Isparta merkezde yoğunluk yaşanıyor. Eğirdir'in bir tarafı göl, bir tarafı dağ. Sanayileşmeye de müsaade edilmiyor. Bırakın da Eğirdir gelişsin, üniversite şehri olsun." açıklamasında bulundu.  

Daha önce açıklamalarında da bahsettiği gibi, Eğirdir'de öğrenci yaşamının çok kolay olduğunu vurgulayan Başkan Şengöl, "Eğirdir’de öğrenciler için yaşam çok kolay. Manzarası güzel, turistik bir bölgede öğrencilik yapmak birçok ilden daha iyi. Can güvenlikleri de sağlam temellerde. İlçemizde emniyet sorunu diye bir sorunumuz yok. Barınabilirlik açısından da çok rahatlar. Bu şartlar göz önünde bulundurularak Eğirdir'e üniversiteyi kazandırmalıyız."dedi.

 

 

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...