Vali Özkan; “Şehir Hastanesinin % 45’i tamamlandı”

22 Ocak 2016 14:22

Vali Vahdettin Özkan, yapımı devam eden Şehir Hastanesinin durumunun fiziksel olarak yüzde 45’lerde olduğunu belirterek; “İş takvimine uyarak gidiyor. 2016 yılı içerisinde bitirilmesi öngörülüyor” dedi.

Geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna cevap veren Vali Özkan, Şehir Hastanesinin son durumu hakkında da bilgiler vererek şunları söyledi; “Şehir Hastanesinin durumu fiziksel olarak yüzde 45’lerde. İş takvimine uyarak gidiyor. 2016 yılı içerisinde bitirilmesi öngörülüyor. Bilindiği gibi bu konuda bir aksama olduğunu düşünmüyoruz. Şuanda her şey yolunda ilerliyor” dedi.

Bir gazetecinin Eğirdir Gölü’ne yapılması düşünülen Kuşak Kanalizasyon Projesi ile ilgili sorununu da yanıtlayan Vali Özkan; “Eğirdir Gölü için uygulanması planlanan ‘Kuşak Projesi’ ile ilgili Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz konu hakkında çalışmalarını sürdürüyor. Sayın Bakanımız da bu konunun bizatihi üzerinde duruyor ve projeyi adım adım takip ediyor. Şu anda hem DSİ Bölge Müdürlüğünde, hem Genel Müdürlükte çalışma var.

Bu proje ile ilgili iki alternatif var. Birincisi; tamamen yani hepsinin bütünleşik olması. Ancak, bu durumun çok fazla uygulanabilirliği yok ve bazı sıkıntılar var. İkincisi de; lokal olarak birkaç yeri birleştirerek yapmak. Bu konuda hem Avrupa Birliği’ne bir proje hazırlayıp sunuyoruz, hem de Bakanlık devlet yatırım programına koyacak.

Şu anda herhangi bir tahsisatın gelmesine gerek yok. Zira, şu anda projesi ihaleye çıktı. Zaten tahsisatı var. DSİ Genel Müdürlüğü burayı yapacak. Hal böyle olunca onların para sorunu yok. Proje ihale aşamasında şu anda. Önce projeyi yapacağız daha sonra uygulamaya geçilecek” dedi.

Vali Özkan, mültecilerle ilgili ilimizde çok yoğun bir mülteci akımı olmadığını, Isparta’da daha çok mevsimsel işçilerin olduğunu ve mülteci bakımından en az olan illerden birisisinin Isparta olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...