“Sicil affı istiyoruz”

22 Ocak 2016 14:25

Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinin 2015 yılı mali genel kurulu dün gerçekleştirildi. 2015 yılında Isparta’da esnafa yaklaşık 15 milyon liralık kredi kullandırdıklarını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, “Esnaf krediye ulaşmakta güçlük çekiyor. O nedenle sicil affı istiyoruz” dedi.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin 2015 yılı mali genel kurulu dün gerçekleştirildi.

Genel Kurula Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, Halk Bankası Müdürü Kamil Kara, komşu illerin oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

2015 yılında Ispartalı esnafa yaklaşık 15 milyon liralık kredi kullandırdıklarını ifade eden Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, Ispartalı esnafın borcuna sadık olması nedeniyle kooperatifin kredi takip oranının 4.01 olduğunu söyledi.

150 bin liraya kadar esnafa kredi verebildiklerinin altını çizen Başkan Tural, ancak esnafın krediye ulaşmakta güçlük çektiğini belirterek, “sicil affı istiyoruz” dedi. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural ayrıca esnafa verilen faizsiz 30 bin liralık kredi desteğine de değindi.

Konuşmanın ardından yapılan oylamada yönetim ve denetim raporları oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca kongrede denetim komisyonu üyeliklerine oy birliğiyle Murat Uzuner ile Halil İbrahim Dışpınar seçildi.

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...