“Mesele memleket meselesi”

24 Ocak 2016 18:14

MHP Milletvekili Nuri Okutan, bir dönem terörle mücadele edenleri sorgulayan kadroların yine aynı görevlerine devam ettiklerini ifade ederek, AK Parti hükümetine yüklendi.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Isparta Milletvekili Nuri Okutan, hükümetin terörle mücadelesini değerlendirdi. Güvenlik güçlerinin doğuda verdiği kahramanca mücadelenin yanında olduklarını ifade eden Okutan, çözüm süreci üzerinden AK Parti hükümetine yüklendi.

Terörle mücadelenin hatasız gelişerek devam edeceği ümidinde olduklarının altını çizen Okutan, o bölgelerde vali ve kaymakam olarak 20 yılını geçirdiğini ve şartları iyi bildiğini dile getirdi. Okutan, “Bu mücadelenin hatasız gelişerek devam edeceği ümidindeyiz. Bu desteği de iyi bir çıkış olarak görüyoruz. Daha da gelişmesini bekliyoruz” dedi.

Öte yandan çözüm süreci üzerinden AK Parti iktidarını eleştiren MHP Milletvekili Nuri Okutan, şunları söyledi: “Çözüm iyiydi, biz kucaklaşıyoruz, bizde de hata varmış deyip, terörle mücadele eden insanların burnundan getirmedik mi? hangi yiğitlik orada yapılmışsa bir sorgulamadan geçirildi. İnsanlara çamur atılmaya çalışıldı. Bunu yapan kadrolar şimdi görevde. Aynı kadrolarla devam ediliyor. Hiç olmazsa ben bu güvenlik güçlerinin yüzüne nasıl bakacağım diye utanılır. Burada bir samimiyetsizlik olduğu ortaya çıkıyor. Gerçekten samimiyse dün yanlış yaptık ama bu sefer iyice hazırlanalım ve terörü tüm unsurlarıyla sınır dışına çıkartalım.

Türk, Kürt sorunumuz yok. Mesele terör meselesi.  Mesele vatandaşlarımızın istekleri meselesi değil. Onlar bir araya gelip de bir teşekkül oluşturmuş da devletten bir şeyler istiyor da biz vermiyoruz değiliz. Kürtlerin birinci özelliği dindar insanlardır. Ne oluyor da örgüt bunların temsilcisi haline getiriliyor. Çözüm süreci denilen şeyin arkasında bu süreç var. Kürtleri kucaklayacak tüm yapının arkasında biz varız. İşte çözüm sürecinin geldiği nokta burası. Biz sizleri uyardık. Mesele MHP, mesele şahıslarımızla ya da oy almayla ilgili değil. Mesele memleket meselesi. Aynı kadrolar devam ediyor. Samimiyetsizlikleri burada ortaya çıkıyor.

Bugün AKP yetkililer hükümeti oluşturuyorlar. Bu hükümet Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Dolayısıyla bu manada bizim hükümetimiz. Öyle bir hale geldi ki hükümetin AKP zihniyetiyle söyledikleri de devletin söyledikleri haline geldi. Oralarda çok manevra sahamız kalmadı bu manada. Kardeşim bu kadar hoyratça, bu kadar sorumsuzca, şirket yönetilir gibi memleket mi yönetilir?”

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...