Ekonomi kampüsü ihalesinde ilk etap tamam

24 Ocak 2016 18:15

Isparta Ekonomisinin nabzının atacağı Ekonomi kampüsü ihalesinde ilk etap tamamlandı. Geçtiğimiz gün kapalı zarf usulü yapılan ihaleye üç firmanın teklif verdiği öğrenildi.

Teklif veren firmaların ise Isparta’dan Metro ve ARC ile il dışından Dedeoğlu inşaat olduğu gelen bilgiler arasında. ITSO’da yapılan ihale henüz sonuçlanmış değil. Bir haftalık sürede teklif veren firmaların teklifleri ve firmaların yeterlilikleri incelenecek ve sonuç gelecek hafta kamuoyuna açıklanacak.

Isparta ekonomisini tek bir merkezde toplamayı hedefleyen Ekonomi kampüsünün içerisinde ITSO, BAKA, KOSGEB, ITB, TSE ofisi, Kredi Garanti Fonunun yanı sıra OSB Isparta irtibat merkezi, İşkur irtibat birimi, Patent enstitüsü gibi ofislerinde yer alması planlanıyor.

420 GÜNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO)'nın öncülüğünde Isparta Ticaret Borsası, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA ) ve Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü, Kosgeb, TSE, Kredi Garanti Fonu, OSB irtibat ofisi, İşkur Birimi, Patent enstitüsü gibi kurumları bir araya getirecek olan Ekonomi kampusu projesi için ihale geçtiğimiz gün yapıldı.

Isparta ekonomisinin nabzının atacağı mekan 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Ekonomi kampusunun mart ayı içinde temelinin atılması hedefleniyor. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanmasının ardından beş gün içinde yer teslimi yapılarak 420 gün içinde inşaat tamamlanacak.

İhaleyi kazanan firmadan 5904 m²’lik arsa içerisinde yapılacak olan onaylı ve ruhsatlı projede Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Ekonomi Kampüsü Hizmet Binası için, saha içi alt yapılar, enerji ve su temini, her türlü enerji, atık su, içme suyu şebeke bağlantıları dahil, tüm inşaat -elektrik – mekanik imalatların yapılması ve iskan ruhsatının alınmasına engel olmadan hazır hale getirilerek anahtar teslim yapılması istenecek.

Bu haber 807 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...