Diriliş Osmanlı Başkanlığı kuruldu

24 Ocak 2016 18:19

1 Ocak 2015 Tarihinde İstanbul’da kurulan Genel Başkanlığını Birleşmiş Milletler Uluslararası Tahkim Hakimi ve Türkiye Koordinatörü olan Hasan Türksel’in yaptığı Diriliş Osmanlı Başkanlığı, şimdiden 54 İlde yapılanmasını gerçekleştirerek, 500 Bin Üye sayısına ulaştı.

Mart Ayı sonuna kadar 81 ilde tüm yapılanmalarını bitirecek olan Diriliş Osmanlığı Başkanlığı, Antalya İl Başkanlığına ise Faruk Yalçın atandı.

Diriliş Osmanlı Antalya il Başkanlığı Başkan Faruk Yalçın Başkanlığı’nda il toplantısını gerçekleştirdi. Antalya’da ve Tüm Türkiye’de 2016 yılı sonuna kadar en büyük STK’lardan biri olacağını ifade ederken, Diriliş Osmanlı Başkanlığı ile alakalı olarak ta şunları söyledi;

“Geleceğin teminatı olan genç neslimize, Osmanlı kültürünü ve hoşgörüsünü öğrenmelerini sağlayacak sosyal çalışmalar yapmak ve eğitimler vermek amacı ile kurulmuştur. Osmanlıda yaşanan ve sınırları aşan, yardım severliğimizi, dayanışma ruhumuzu, komşuluk anlayışımızı, mütevazi duruşumuzla, Osmanlı başkanlığı gibi yaşamak ve toplumumuzun barış ve güven içerisinde yaşaması için, Osmanlı döneminde yaşanan Osmanlı barışının, Osmanlı kültürünün, Osmanlı medeniyetinin, Osmanlı hoşgörüsünün, Osmanlı ahlakının, Osmanlı dürüstlüğünün örnek alınmasına, imkanlarımız dahilinde katkıda bulunarak vesile olmaktır.

Yeryüzü Osmanlı varlığından koptuğu andan itibaren ülkemizde ve dünyada bir Osmanlı Ruhu’ nun boşluğu; onu taklit eden devletlerin ise adalet ve hoşgörü konusunda sınıfta kaldığı görülmektedir.

Köklerinden koparılan bir ağaç, kurumaya nasıl mahkûm edilmişse; aynı şekilde bu millet de kendi kültüründen koparılarak kurumaya mahkûm edilmiştir.

Osmanlı Saltanatı’ nın ardından Müslüman Dünyası ve Osmanlı Toprakları kan ağlamıştır. Doğu Türkistan’da yaşanan feryatları işitiyor, Mısırda zalimliği görüyor, Suriye’de bitmeyen bir katliamı göz göre göre seyrediyoruz.” Şeklinde konuştu

Devlet Başkanı R.Tayyip Erdoğan’ı sevdiklerini, Hükümeti de desteklediklerini belirten Faruk Yalçın; “Dünyaya vurulan Osmanlı mührü, yeniden ruhunu şerh etmesi gerekmektedir. Daha sonra toplum içerisinde her neferin, her bireyin kalbi ötekileştirmeden kazanılıp; yenilen hakların iadesi ve yapılan bu zulümlerin önüne geçilmesi gerekmektedir.

Üzerimize vazife edinmiş olduğumuz bu görevin şuuru, bilinci ve hassasiyeti içerisindeyiz.

Osmanlı Kültürü için hassasiyetle mücadele eden; adalet, hoşgörü, barış yanlısı ve kardeşlik duygusunu yaşayan Osmanlı Torunları’ na selam olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.” Dedi

 

Bu haber 1043 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...