Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’dan Yarı yıl değerlendirmesi

23 Ocak 2016 18:20

Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, 2015 – 2016 Eğitim – Öğretim Yılının ilk yarısının sona ermesi dolayısıyla Iyaş Selçuklu İlköğretim Okulu’nda gazetecilere dönemin ilk yarısını değerlendirdi.

“KAZASIZ BELASIZ BİR YARI YIL GEÇİRDİK”

Milli Eğitim Müdürü Can; “2015 – 2016 eğitim öğretim yılının birinci kanaat dönemini tamamlamış bulunuyoruz. İlimizde yaklaşık 83 bin öğrenci ve 6 bin 312 öğretmenimiz yarı yıl tatiline girdi. Her şeyden önce, kazasız belasız bir yarı yıl geçirdiğimizden dolayı mutluyum. Başarı da önemli fakat esas olan öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlığıdır.

SEVİM ÖĞRETMENİN İSMİ YAŞATILACAK

Yalnız geçtiğimiz gün acı bir haber aldık. Van’da göreve başlayan öğretmen arkadaşımızın geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrendik. Sayın bakanımız, öğretmen arkadaşımızın ailesini arayarak taziyede bulundu. Bakanımızın talimatı doğrultusunda biz de cenaze törenine katıldık. Öğretmenimiz için ne yapabiliriz diye düşünerek, öğretmenimizin mezun olduğu okullardan birine kendisinin ismini vermeyi kararlaştırdık. Öğretmenimiz eski adıyla Milli Piyango Anadolu Lisesi olarak bilinen  Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde eğitimini tamamlamış. Biz de öğretmenimizin isminin Öğrenciler İlkokulu’na verilmesini kararlaştırdık. 2015 – 2016 eğitim – öğretim yılına başlarken tabelasını asacağız inşallah.

TEOG BAŞARISI

Merkez ilçede 9, il genelinde 12 öğrencimiz TEOG sınavlarında Türkiye 1’ncisi oldu. Bu seneki net artışlarına baktığımızda her ilçe ortalama 5 – 6 net artırmış durumda. Zaten geçen seneki TEOG sonuçlarını değerlendirdiğimizde ilk 1 veya 2’ye oynayacağımızı tahmin ediyorduk. TEOG’da güzel bir başarı elde ettik. Bu akademik başarı sadece biz öğretmenlerin değil.. Okullaşma oranımız çok iyi durumda. Tamamen kadrolu öğretmenlerle ders başı yapıyoruz. Ailelerimiz de ciddi oranda destek veriyor. Başarılarımıza destek sunan velilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Tabi esas başarı çocuklarımızındır. Esas iş çocuklarımızda bitiyor. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Yarı yıl tatilini dinlenerek ve ikinci yarı yıla enerji depolayarak başlamalarını diliyorum”.

 

Bu haber 913 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...